Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Sjømannskirken (Oktober 2022)

2 minutter med sjømannspresten

I kirken vår henger det et stort blått maleri av Helge Bøe i trappa til 2. etasje utenfor kirkerommet. Maleriet som sikkert er to meter høyt og som har en liten båt midt i de dype blåfargene, heter Ro. Og man kjenner virkelig en ro når man ser det. Det er stillhet og fred. Himmelen og havet går litt i ett.

I klostrene er det vanlig å tenke på livet som en balanse mellom bønn og arbeid. Ora et labora heter det på latin. Bønn og arbeid er liksom de to åretakene man trenger for å styre båten på livsreisen. Sitter du bare i ro og ber hele dagen, så bruker du kun den ene åren. Da går båten din i ring. I omvendt tilfelle, om du arbeider og arbeider, men aldri stoler på det som er større enn deg og hviler litt i de gode kreftene utenfor deg selv – ja så går båten din også i ring. Det er en balanse det der. Både bønn og arbeid trengs. Da får båten kurs og en retning. Og jeg tror at da vil arbeidet med å ro gi en dyp blå fred.

Jeg avslutter med det midterste verset av Erik Byes Blå salme:

Jeg synger meg en blå, blå salme
Og takker for all grøde som ble min.
For lyse døgn, for barneskritt i tunet
Og dine gode kjærtegn mot mitt kinn.
Men òg for våkenetter
Som aldri unte ro
Men gav min dag et dunkelt drag jeg aldri helt forsto.
Da synger jeg min salme.

Fra midten av november og neste utgave av Det norske Magasinet har jeg flyttet tilbake til Norge. Jeg ønsker å takke alle lesere for god respons. Alle er fortsatt velkommen hjemom til Sjømannskirken som alltid fortsetter å være et godt felleskap å komme til.

Beste hilsen

Caroline Lygre, Sjømannsprest en måned til.


Tacofredag på kirka

Hver fredag inviterer vi hele familien til taco og fellesskap på kirka! Fra kl. 16.00 kan man kjøpe taco, og fra kl. 17 blir det forskjellige klubber og aktiviteter som passer for alle aldre; Småbarnssang for 0-6 år, liv og røre for 1.-4. trinn og band for 5.-7. trinn. Vi avslutter med felles kveldsavslutning kl. 19.00. Tacofredag passer for store og små. Velkommen! 28. oktober blir det i tillegg ungdomskafe fra kl. 19.30 til 22. Det blir kakao, spill og snacks for alle i 8. til 10. trinn.

To tacofredager utgår i høst, 21. oktober, pga. høstferien til Den norske skolen, og 11. november, da vi heller inviterer barnefamiliene med på julebasaren 12. november.


Lunsjforedrag på Sjømannskirken

Onsdag 19. oktober kl. 12.00: DNB og Vogt Advokater

Kjøp av bolig/feriebolig i Spania

Ønsker du å investere i bolig eller feriebolig i Spania? Christine Solli fra Vogt Advokater og Svein Erik Lampe fra DNB Luxembourg gir oss en gjennomgang av kjøpsprosess og finansiering. Fri entré.


Onsdag 2. november kl. 12.00: Helge Simonnes

Arven etter Donald Trump – når konspirasjonsteorier og religiøs retorikk truer demokratiet

Helge Simonnes er tidligere sjefredaktør i Vårt Land. Han har nettopp gitt ut boken «Trump, Gud og kirken» og bøkene «Kampen om korset i politikken» (2019) og «En Gud for de mange» (2016). Billetter €10,-

Konserter på Sjømannskirken

Konsertstart kl. 19.00. Konsertkafé fra kl. 18.00


Torsdag 20. oktober: SwingCompagniet

SwingCompagniet spiller variert og swingende underholdningsmusikk fra forskjellige tidsepoker, og beveger seg i det musikalske landskapet mellom swingende dixieland- og storbandmusikk, ispedd blues og latinamerikanske rytmer. Med seg har de sine to faste vokalister, Randi Gunhildstad og Are Ølberg. Billetter €25,-


Torsdag 27. oktober: Magnolia Jazzband

Magnolia Jazzband feirer i år sitt 50-års jubileum med konserter i både inn- og utland. Bandet har gjestet Sjømannskirken en rekke ganger tidligere og er en klar publikumsfavoritt med sin rotekte New Orleans Revival Jazz, en utadvendt musikkstil som binder sammen tradisjonell jazz, gospel og rhythm and blues. Billetter €25,-


Torsdag 10. november: Sang og hyggekveld kl. 19.00

Sang og hyggekveld på kirken med musikalske bidrag ved høstprest Gunnar Wik og vinterassistent Stein Kåre Ulvestad. Det blir bevertning og kollekt til Sjømannskirken. Velkommen!

EC Singers øver til julekonserten

Har du lyst å synge i kor? Kirkens prosjektkor, EC Singers (El Campanario Singers), øver på kirken følgende onsdager kl. 17.30-20.00, 26.10, 2.11, 9.11, 16.11 og 23.11. Kontakt kirkemusiker Magnus Køhn på e-post mko@sjomannskirken.no. Julekonserten finner sted på Sjømannskirken, torsdag 24. november.

Kunstutstilling i Sjømannskirkens kafé

Fredag 28. oktober kl. 12.00 blir det åpning av fotoutstillingen ØYEBLIKK av fotografen Beate Winther. I sin åttende separatutstilling eksperimenterer hun blant annet med å male på egne fotografier. «Det er i øyeblikkene de spennende bildene gjemmer seg», sier Beate Winther og inviterer deg med inn i sin bildeverden. Utstillingen varer til 15. desember. 

Allehelgenshelg 4.-6. november

Fredag kl. 16.00-20.00: Tacofredag. Vi lager lys og lykter.

Lørdag kl. 18.00: Lysvesper. En allehelgensmarkering der vi minnes de vi har mistet ved å tenne lys. Det blir et kirkelig og kulturelt program med dikt og musikkmeditasjoner i kirken. Boller og kakao i en vakker kveldsbelyst patio etterpå. Velkommen.

Søndag kl. 12.00: Allehelgensgudstjeneste

Lørdag 12. november: Julebasar kl. 12.00-15.00

Velkommen til Sjømannskirkens julebasar! Her blir det god førjulsstemning med salgsboder, utlodning og god mat. Barna ønskes velkommen til lekeland og juleverksted! Julebasaren arrangeres i samarbeid med basargruppa Selofhads døtre.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.