Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Sjømannskirken (Mars 2021)

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

To minutter med presten

Nå er vi i fastetiden. Faste betyr å avstå fra noe, oftest mat. Våre katolske naboer er mer vant med det enn de fleste av oss protestanter. Den kristne fasten varer i førti dager, fra askeonsdag til påskeaften. 

Her på kirka setter vi de mørke sidedørene for alteret i den tiden, for å minne oss om det dypt alvorlige som skjer i påsken: Jesus går inn i Jerusalem, blir tatt, torturert og drept. 

Dere som kjenner El Campanario vet at påskeaften åpner vi de mørke dørene igjen så det varme, gylne lyset i tavlen igjen kommer til syne. Slik markerer vi at Jesus er stått opp. 

Det går ikke an, vil du kanskje si? Nei, det gjør det ikke! Vi tror det likevel, og det gir oss håp: slik han kom, ble en av oss og døde, slik skal vi også en dag stå opp som ham og leve. 

Men nå lever vi her, og vi er bedt om å se på alle mennesker som våre søsken, slik Jesus gjorde. Disse to tingene er kjernen i kristendommen.

God faste – bruk den gjerne til å tenke litt ekstra på noen som trenger deg.

Og god påske, når vi kommer dit.

– Jon Aalborg, sjømannsprest / daglig leder, El Campanario


Vinn opplevelser i Andalucía!

Bli med og støtt Sjømannskirkens arbeid her på Solkysten. I årets digitale vårlotteri lodder vi ut flere gavekort, blant annet på en ballongtur i Guadix, inngangsbilletter til Aquamijas, gokart-kjøring på Miramar i Fuengirola og opphold på gjestehuset El Campanario. Vi lodder også ut et opphold på Kronen Gaard Hotell i Sandnes, og abonnement på Vårt Land. Tradisjonen tro har vi selvsagt flere gevinster laget av vår egen basargruppe Selofhads døtre.

I kirkas åpningstid, onsdag, fredag og søndag kl. 11-14, vil det også være mulighet for å kjøpe hjemmelagde produkter av Selofhads døtre. 

Les mer om lotteriet og gevinstene, og kjøp lodd på www.sjomannskirken.no/vårlotteri


Solveig og Jan.

Nye jaktmarker 

To populære medarbeidere i Sjømannskirken her på Costa del Sol i mange år, Solveig og Jan Brattgjerd, sier nå adjø og drar videre til Sjømannskirken i Singapore der nye oppdrag venter.

De siste fem årene har de to vært ansatt her på Sjømannskirken i Calahonda, hvor Solveig i dag jobber som diakon og Jan som diakonal medarbeider. I Singapore vil Solveig ha stillingen som diakon, og ha ansvar for gudstjenester, konfirmantarbeid m.m., mens Jan vil gå inn som daglig leder. De har vært solide støtter i miljøet og staben på El Campanario, og vi som blir igjen, vil savne dem sterkt.

Før de vet mer om visumsøknader og andre formaliteter er det vanskelig å si akkurat når de kan flytte, men uansett er Solveig og Jan snart på plass i Singapore.  Vi som blir igjen her, sender alle våre varmeste tanker og bønner med Solveig og Jan dit de kommer. Vi er sikre på at de vil gjøre en flott jobb, og vet at begge er glade i sørøst-Asia, så vi føler oss trygge på at de vil trives.

Takk for innsatsen, og så er vi glade for at vi får ha dem her litt til før vi må si adjø!

Jon Aalborg, sjømannsprest og daglig leder, El Campanario.


Påska 2021

Åpen kirke 11.00-14.00 på onsdag, fredag og søndag 

Palmehelga 

27. og 28. mars konfirmasjonsgudstjenester 

På grunn av smittevernsrestriksjoner kommer vi i år til å ha fire konfirmasjonsgudstjenester. Det gjør også at disse gudstjenestene er lukket for andre enn konfirmantene og deres familier og gjester. 

Skjærtorsdag 1. april

16.00 Gudstjeneste, servering av suppe 

Langfredag 2. april

12.00 Pasjonsgudstjeneste 

Påskeaften 3. april

20.00 Digital påskenattsmesse på Sjømannskirkens Facebookside 

1. Påskedag 4. april

12.00 Høytidsgudstjeneste

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet