Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Sjømannskirken (Juni 2022)

2 minutter med sjømannspresten

Nå er det bryllupssesong på kirka. Det er stort å få være så nær de heldige og lykkelige som har funnet kjærligheten og som skal feire at de ønsker å leve livet sitt sammen. For en gave i livet å få oppleve det! I gjestefølget sitter det mennesker jeg ikke kjenner historiene til. Noen lever sikkert sammen med en som er sin store støtte og glede i livet. Andre sitter fast i et vondt samliv. Noen har opplevd kjærligheten, men vandringen i det kuperte terrenget i livet tok vendinger som gjorde at kjærligheten sluknet. Noen er skilt for tredje gang. Noen sitter og gjemmer på forbudte følelser. Noen er nyforelskede og tolker hele livet gjennom den glødende varmen som brenner til fingertuppene. Andre igjen leter og håper på at en skal dukke opp og gjøre livet deres fyldigere.

«Det er ikke godt for mennesket å være alene» (1.mos.2:18) sier Gud i en av Bibelens skapelsesberetninger. I den poetiske myten ser Gud at mennesket trenger fellesskap for å trives. Å tilhøre en flokk er godt. Og skal vi tro samlivsekspertene, er dette noen av de dypeste lengslene og driftene i oss. Nå er det klart at samlivet mellom to mennesker i en romantisk relasjon er en helt egen kategori. Og mange er det som søker den. Men gode, rike og fulle liv leves også av enslige når en har gode felleskap å høre til. Storfamilien, naboskapet, vennekretsen, kirka, eller en eller annen subkultur en finner ens tilhørighet i; gode fellesskap skal vi dyrke og ta vare på. For jeg tror Skaperen har rett. Det er ikke godt for mennesket å være alene. Derfor er oppfordringen i sommer: ta vare på flokken din og de nærmeste. Be om tilgivelse og tilgi. Livet er for kort til å kaste det bort på å ha det vondt sammen.

God sommer, alle sammen! Og velkommen hjemom kirka.

Sjømannsprest

Caroline Lygre

Sommeråpningstider

Fra 1. juni til 11. september har vi følgende åpningstider: onsdag til lørdag kl. 11-15. I juni og juli serverer vi enkle sommerretter i tillegg til kaffe og vafler. Gudstjeneste hver søndag kl. 12. Unntaket som bekrefter regelen – søndag 19. juni er det ikke gudstjeneste og kirken holder stengt denne dagen.

Kunstutstilling i Sjømannskirkens kafé

Utstillingen i juni er ved Birgitte Mellentin. Hun har tidligere jobbet som scenograf og kostymedesigner ved mange av de store teatrene og operahusene i Skandinavia. De siste åtte årene har hun bodd i Spania i nærheten av Alhaurin el Grande, hvor hun nå har sitt atelier. Hun har hatt utstillinger i Spania, Italia og Danmark, og i 2020 hadde hun en egen stor utstilling med abstrakte tegninger i Málaga. Kaféutstillingen varer fram til torsdag 7. juli.

Sommerutstillingen

Fredag 8. juli kl. 12.00 blir det åpning av årets sommerutstilling med malerier av Dijana Lucic. Dijanas billedinteresse omfatter både assosiativ figurasjon og geometri. Hun brenner for form og farge, og har sin skolering innen kunstmaling fra Universidad Popular Mijas. Utstillingen vil henge framme til 8. september.

Semesteråpning

Vi gjentar suksessen fra i fjor og inviterer gamle og nye fjes, alle familier, barn, unge og voksne til semesteråpning! Fredag 9. september kl. 15.00-20.00 blir en spennende og actionfylt dag på kirka med aktiviteter for store og små. Dagens store begivenhet i regi av Alhamar Fitness Center blir en familie-bootcamp som passer for alle over 6 år! Dagen avsluttes med grilling og bassengmoro. Påmelding gjøres på vår hjemmeside. 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.