Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Den Norske Skolen (Juni 2022)

Siste innspurt mot sommerferien er i gang! Våren er den travleste tiden på ungdomsskolen, med fagdager og tentamener. I juni har Den Norske Skolen, Málaga også spanske temadager, med kunstneriske, praktiske, teoretiske og musikalske forberedelser som ender opp i en storstilt sommerfest i ekte, spansk feriastil.

Mellomtrinnet har vært på ekskursjon til Los Caracoles i Frigiliana. Der lærte de om Prinsesse Kristina av Tønsberg som giftet seg med spanske prins Filipe, for å styrke alliansen mellom landene. Mer om dette kan du lese på skolens hjemmesider www.dnsmalaga.com. I juni blir det flere ekskursjoner på alle trinn, med opplevelser og læringsinnhold om spansk kultur og historie.

Grønne fingre

Denne våren har barnetrinnene utforsket trær og planter. De har sådd avokadotrær, tomat- og paprikaplanter. På 3. trinnsrommet så det en stund ut som et ekte gartneri! Mange stolte elever fikk med seg flotte planter hjem, som de skal ta ansvar for hjemme fra nå av.

Elora viser stort frem avokadoplanten hun har fått til å spire og vokse. Planten har blitt veldig høy, og ligner allerede på et tre. Fra en avokadostein spirer til den blir et voksent tre som kan bære frukt, går det vanligvis ti år, så Elora og medelevene har litt ventetid foran seg før de kan lage Guacamole med frukt fra eget tre.

Friskuser til fjells

Vårens ørnefjellsmarsj ble gjennomført på alternative stier, siden kommunen hadde bestemt seg for å støpe vei akkurat den dagen vi kom springene. Men nye stier gir nye opplevelser, og lykkelig er den som kan omstille seg. Det ble en veldig spennende dag!

Selveste kongepokalen var det Agnes og Jon Viljar som vant, som skolens aller raskeste gutt og jente. Elevene får inngravert navnene sine på denne pokalen, som står utstilt i kantina. Vi gratulerer!

Rekordoppslutning 17. mai

Arrangementet i Arroyo de la Miel på 17. mai og påfølgende feiring på skolen ble en fantastisk fest i år med mange besøkende, i tillegg til familiene som tilhører skolen. Vi vil takke alle som ble med på festen, som hos oss er barnas festdag framfor noen.

17. mai uten snev av begrensning. Skolen sydet av liv og lek, slik vi ønsket oss det på Norges bursdagsfeiring.

Tenker du å søke skoleplass ved Den Norske Skolen, Málaga? Lever søknad så tidlig som mulig, så kommer du høyt på ventelistene. For skoleåret 2022/23 var det fullt belegg allerede ved søknadsfristens utløp, 1. februar, men det forekommer en del utskiftning i elevlistene innen skolestart som kan resultere i ledig kapasitet på enkelte trinn.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.