Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Sjømannskirken (Juli – August 2022)

Nytt fra Sjømannskirken (Juli - August 2022)

Del

2 minutter med presten

Har du noen gang i voksen alder besøkt et hus som betydde mye for deg som barn? Hva var det du så med dine voksne øyne? Huset virket kanskje mindre, men luktene kan fremkalle barndommen som om den var i går. Det som var magiske tilholdplasser for lek og fantasi, viste seg å være helt ordinære busker eller kaffebord. Kanskje var deler pusset opp, noe revet vekk og bygget på. Jeg har besøkt min farmors gamle hus og opplevd akkurat dette. Den rike barndomssommer var borte, og igjen sto et koselig lite hus med 70-tallstapet og en utstoppet geit. Rommet rommer meg like mye som da jeg var barn, men følelsen av å være i det er helt annerledes.

Noen ganger har jeg lurt på om det kan det være slik når en kommer hjem til noen man ikke har sett på lenge. Vi som bor i Spania, har lett for å glemme at livet går videre i Norge. Når en bor langt fra familie og venner kan personer, akkurat som hus, forandre seg selv om de er helt de samme. Rom der det var plass til deg før, er fylt av noen andre. Eller rom der en aldri trodde en skulle få komme inn, har blitt tilgjengelige. Noe som var fantastisk virker ordinært, noe som virket ordinært blir fantastisk.

«I min Fars hus er det mange rom» sier Jesus i Det nye testamentet. Han viser at hos Gud vil det alltid være rom for oss slik vi er. Våre enkle og vanskelige personlighetstrekk, vår nasjonalitet og hudfarge, vår legning og våre funksjonsevner- og begrensninger. Og selv om voksne trosøyne ser annerledes på livet, så huser og rommer Gud oss. Blikket vårt kan forandre seg. Slik som farmors stue fortsatt rommer meg, men kjennes annerledes – slik vil Gud også alltid romme oss, selv om blikket vårt forandrer seg.

God sommer alle sammen.

Caroline Lygre, Sjømannsprest på Costa del Sol


Sommeren på El Campanario

På Sjømannskirken har vi åpent onsdag til lørdag kl. 11-15. Hver søndag har vi gudstjeneste kl. 12.

I kafeen har vi nå gått over til en enklere sommermeny. I juli serverer vi lette sommerretter, mens i august blir det ikke lunsjservering, kun vafler.

Hver dag fra onsdag til lørdag er det mulig å kjøpe drikke, is, vafler og kaffe. Man kan også komme og ta et bad i svømmebassenget vårt i hagen. Velkommen!

Kunstutstilling i Sjømannskirkens kafé

Årets Sommerutstilling ble åpnet fredag 8. juli, med bilder av Dijana Lucic. Hennes interesse og fascinasjon for assosiativ figurasjon og geometri kommer godt til uttrykk i hennes vakre kunst. Utstillingen vil henge framme til 8. september.

Semesteråpning

Vi gjentar suksessen fra i fjor og inviterer alle familier, barn, unge, studenter og voksne, gamle og nye fjes til Semesteråpning! Dette blir en spennende og actionfylt dag på kirka, fredag 9. september kl. 15.00-20.00 med aktiviteter som passer store og små.

Dagens store begivenhet blir en familie-bootcamp i regi av Alhamar Fitness Center som passer for alle over 6 år! Dagen avsluttes med grilling og bassengmoro. Påmelding gjøres på vår hjemmeside. 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.