Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Sjømannskirken (September 2022)

Nå er det høst og alle bønder har mye arbeid foran seg. Vi sanker av jordens grøde. Men mange må også slite med tørke eller flom og matforsyninger som er ødelagt. Ikke minst rammer krigen i Ukraina det NRK kaller Europas matfat. Maten vår er en gave fra moder jord, og en oppgave for oss å ta vare på. En gave og en oppgave. Vi skal takknemlig og ydmykt ta imot det jorden skjenker oss, men det er vår oppgave å ikke forgifte maten, kaste den så den går til spille, eller fordele godene urettferdig.

7.-9.oktober skal det være Grønn helg på Sjømannskirken. Da takker vi for skaperverket og alle de gode gaver, og vi ser litt nøyere på oppgavene knyttet til dem. Med bruktmarked, gjenbrukskunst, vintageshow og høsttakkefest skal vi feire og utfordre oss selv. Tenk hvis jeg var like glad i skaperverket som Skaperen er. Da hadde jeg nok levd litt annerledes. For på samme måte som maten er en gave, er kjærligheten en gave. En gave vi får av noen andre. Men det er vår oppgave å ikke forgifte kjærligheten, ikke la den gå til spille eller porsjonere den ut videre der den ikke hører hjemme. Hvis jeg elsker dieselbilen min mer enn miljøet, så prioriterer jeg deretter. Det er vanskelig å leve i en ufullkommen verden der valgene våre alltid har konsekvenser for andre. Derfor ber jeg denne bønnen:

Gud, gi meg sinnsro til å akseptere de ting jeg ikke kan forandre, mot til å forandre de ting jeg kan og visdom til å se forskjellen. Amen.

Velkommen hjemom kirka og velkommen på Grønn helg!

Caroline Lygre, Sjømannsprest.


Vi har fått ny logo!

Sjømannskirken lanserte ny logo på stiftelsesdagen, 31. august. Måken som utgjorde den forrige logoen fra 2003 videreføres og fornyes. – Vi tar med oss ideen om fuglen som symbol for Sjømannskirken, og legger til et moment av fellesskap ved at de er tre fugler. Samtidig åpner den nye logoen for nye assosiasjoner som bølger, bøker, flagg med mer, forteller Sjømannskirkens kommunikasjonssjef Sissel Myklebust Mæland.


Konserter kl. 19.00 med konsertkafé kl. 18.00

Torsdag 6. oktober: Vera Henriksen m/band                                             

Vera har vært en del av Sjømannskirken i flere år som frivillig. Hun har deltatt i gudstjenestene med sang og forbønn og er med i ‘EC Singers’, kirkens prosjektkor. Nå holder Vera en egen konsert med kjente sanger som hun har et nært forhold til og som har hatt stor betydning i hennes liv. Med seg har hun et knippe dyktige musikere, under ledelse av kirkemusiker Magnus Køhn. Billettpris: 10 euro.

Torsdag 13. oktober: Henning Fries       

Både som soloartist og som medlem av gruppen Nordre Sving, har Henning Fries ‘herjet’ Norsktoppen og blitt Spellemannsnominert. Hans tredje soloalbum ble utgitt i 2019, Trubadur, der han blant annet har fått tekstforfatter-bidrag fra Lars Saabye Christensen. I tillegg til låter fra egen katalog, vil konsertprogrammet også inneholde kjente og kjære sanger signert Johnny Cash, Bobby Bare, Kris Kristoffersen, Roger Miller, Burle Ives, Elvis m.fl. Billettpris: 20 euro.


Gratis lunsjforedrag kl. 12.00

28. september: Heidi Lill Oppegaard

Tema: Fremtidsfullmakt                                                           

05. oktober: Heidi Lill Oppegaard 

Tema: Opprette testamente

Heidi Lill M. Oppegaard er eier og partner i Advokatfellesskapet Lovende. Hun jobber hovedsakelig med rådgivning og tvisteløsning innen bl.a. arbeidsrett, arverett og personvern og er en mye brukt foredragsholder. I etterkant av hennes to foredrag om Fremtidsfullmakt og Opprette testamente, vil det bli mulighet til å stille spørsmål og bestille tid for private samtaler.


14. oktober: Mats Björkman                                

Tema: «Fem veckor i Granada»     

Sjefredaktør i svenske Sydkusten, Mats Björkman, analyserer de viktigste nyhetene i Spania og forteller om sin debutroman, Fem veckor i Granada, basert på en sann historie. Mulighet for å kjøpe signert eksemplar.                                           


Tacofredag på kirka

Hver fredag inviterer vi hele familien til taco og fellesskap på kirka! Fra kl. 16.00 kan man kjøpe taco, og fra kl. 17 blir det forskjellige klubber og aktiviteter som passer for alle aldre; Småbarnssang for 0-6 år, Liv og Røre for 1.-4. trinn og band for 5.-7. trinn. Vi avslutter med felles kveldsavslutning kl. 19.00. Tacofredag passer for alle, store og små. Velkommen!


23. september og 7. oktober blir det i tillegg ungdomskafe fra kl. 19.30 til 22. Det blir kakao, spill og snacks for alle i 8. til 10. trinn.

GRØNN HELG, 7.–9. oktober

Fredag kl. 16.00 -20.00: Tacofredag med fokus på gjenbruk og reparasjon

Lørdag kl. 12.00: Vintageshow og bruktmarked

Søndag kl. 12.00: Høsttakkefestgudstjeneste med utdeling av 2, 4 og 6- årsbok


Kunstutstilling i Sjømannskirkens kafé Månedens kunstner for september og oktober heter Monica Pernroth. Hun henter inspirasjon til sin meditative kunst fra det indre og ytre landskapet. Hun vil spre glede og tanker om de dypere dimensjoner i livet. Utstillingen vil henge framme til 27. oktober.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.