Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Sjømannskirken (Desember 2021)

To minutter med Sjømannspresten

Det lyser i stille grender og rotete stuer og travle arbeidsplasser. Det lyser i handlegatene av tindrende julelys. Jula er en lysfest når året er på sitt mørkeste. I kirka feirer vi jula som et lyspunkt i menneskenes historie, for da ble Gud menneske. På spansk heter det å føde dar a luz, som betyr å gi lys. Da jeg fikk barn, opplevde jeg det som å få et nytt lys inn i tilværelsen. Min lille datter kan lyse opp tunge dager med sin runde trillelatter. Men hun kaster jammen meg lys over hvor vanskelig det er å være menneske også. Utålmodighet, og utilstrekkelighet på andre måter, er så altfor godt belyst i skinnet av hennes behov. Det er et lys som er litt vanskeligere. Et lys jeg og alle foreldre i grunnen trenger, men som krever at jeg ser utover mine egne behov og strekker meg for den lille som er avhengig av at jeg stiller opp. Jeg blir på en måte tvunget til å se sider av meg selv jeg ikke liker, og ta ansvar.

Da Maria fødte sin lille gutt i stallen, ble det gitt menneskeheten et lys. Et godt og vanskelig lys. Krybben i stallen skinner over det mørket som finnes på jorda. Altfor mange mennesker er på flukt, er rammet av krig og sult. Jorda lider under vårt overforbruk. Vi har skapt samfunnsstrukturer som undertrykker. Lyset tvinger oss til å se det. Og akkurat som spedbarns gråt skjærer vei inn til medlidenhet og handlekraft – slik gråter julenatta sitt lys inn i verden. Da Gud ble menneske, ble han et spedbarn som trengte omsorg for å leve. Julefortellingen roper på vår medlidenhet og handlekraft. Derfor synger vi med englene i julefortellingen hver søndag – det som både er en bønn og en lovprisning: «Ære være Gud i det høyeste og fred på jorden blant mennesker som Gud har glede i».

Gledelig jul, alle sammen!

Caroline Lygre
Sjømannsprest på El Campanario


Advent på El Campanario

17. desember:
Pepperkakebaking for studenter fra kl. 13.

18. desember:
Pepperkakebaking for familier fra kl. 12.
Grøt med mandel fra kl. 13.
Vi øver til julespillet, som skal være på gudstjenestene på julaften!

22. desember:
Juleverksted for barna i åpningstiden kl. 11–16.
Vi lager julelenke og pynter ferdig juletreet på kirka.


Jula på El Campanario

Program for julaften
14.00 Julegudstjeneste med julespill
16.00 Julegudstjeneste med julespill
17.30 Julemiddag med underholdning
Begrenset antall plasser, ta kontakt ved interesse!

Program for 1. juledag
12.00 Høytidsgudstjeneste
13.15 Julelunsj med begrenset antall plasser. Påmelding til:
elcampanario@sjomannskirken.no, eller på telefon 952 939 800

Program for romjula
29. desember: Romjulskafé kl. 11.00–16.00
31. desember: Nyttårsaften 12.00 Nyttårsmeditasjon
11.00–16.00 Åpen kafé

Kirken holder stengt for dagsbesøkende 2. juledag, søndag 26. desember og 1. nyttårsdag, lørdag 1. januar. Det blir dermed ikke gudstjeneste på Sjømannskirken søndag 26. desember.
Søndag 2. januar holder vi igjen gudstjeneste kl. 12, med kirkekaffe etterpå.
Søndag 9. januar vil det være en utvidet tidebønn istedenfor gudstjeneste.


Kunstutstilling i Sjømannskirkens kafé

Fredag 14. januar kl. 12.00 blir det åpning av kunstutstillingen ‘Mot lysere tider’, ved Astrid Frida Zehetner. Utstillingen vil henge i kafeen til 17. mars.


Familiefredag på kirka

Våren 2022 kommer det til å være familiefredag på kirka annenhver fredag.
Vi starter fredag 14. januar kl. 16.00. Dette inkluderer selvfølgelig salg av taco i kafeen, ulike aktiviteter for hele familien og aldersinndelte samlinger for barna.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.