Månedsmagasinet på Costa del Sol
?Hablas español? Livlig spanskkurs i Norsk Forening

?Hablas español? Livlig spanskkurs i Norsk Forening

Hver høst trekker vi solhungrige nordmenn mot sør med fuglene og finner oss et rede i en sydvendt urbanisasjon. Selve hekkingen er de fleste ferdige med, nå er det snakk om å cashe inn etter et langt og aktivt yrkesliv. Det vil si å nyte det som gir livet mening og glede.

Et sted mange da søker til, er Norsk Forening Costa del sol i Fuengirola. Her kan de nyte selskap med likesinnete, få seg et måltid med norsk mat når et snev av hjemlengsel driver dovent forbi neseborene, stille spørsmål og få svar på praktiske problemer, spille boule, gå på turer, låne bøker eller være med på den ukentlige quizen.

Og når tilstrekkelig mange har kommet fram, erklærer Britt-Helén Johansen at hun starter med spanskundervisningen sin, slik hun har gjort i en årrekke nå. Hun synes det er viktig at nordmenn setter seg inn i og blir kjent med spansk kultur, og da er språkkunnskaper viktig. Og kunnskapshungrige sydenboere strømmer til for å tilfredsstille sin kunnskapstørst fra dette språklige oppkommet.

Spansk er gøy! Foto © Beate Winther

Noen fakta: Kurset er gratis for medlemmer av foreningen og foregår på onsdager. Det er såpass mange interesserte at kursholderen har vært nødt til å dele det i to, en begynnerdel som starter 16.30, og en del forviderekomne som starter en time seinere, klokka 17.30. Innimellom er det er kvarters ‘friminutt’.

Det er ingen påmelding, så medlemmer kan bare møte opp (men de må være koronavaksinerte!). Og ingen behøver å være engstelig for ikke å strekke til. Du får i alle fall kjennskap til spansk hverdagsliv og lære nødvendige ord. Noen ganger kan for eksempel kroppen være emne for en gjennomgang. Hva heter de forskjellige deler av den? Andre ganger kan deltakerne bli utfordret til å si noe om et eller annet tema. Da er fokus alltid på forståelse. Forståelse er mye viktigere enn å snakke helt korrekt, og lykkes du med det, er utfordringen bestått. På en fin måte blander kurslederen nødvendige grammatikalske elementer inn i samtalene som foregår, uten at noen skal synes at det blir for overveldende.

Skulle det trekkes fram noe negativt, er det at lokalet ikke er avskjermet og avgrenset. Av og til kan stemmer fra bardisken eller utenfra gjøre at det er vanskelig å høre.

For et observerende øye ser det ut til at interessen er stor, engasjementet likeså. Alle følger med, og det noteres flittig. Kursholderen har ofte en kommentar om språklige fenomener som kaller på smilet. Ingen tvil om at stemningen er god. Kanskje dette er noe for deg?

Det noteres flittig. Foto © Beate Winther

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.