Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Den Norske Skolen (November 2021)

Nytt fra Den Norske Skolen (November 2021)

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Hektisk høst

Hvis du aldri har besøkt websiden og nyhetsbloggen til Den Norske Skolen, Málaga, er tiden inne for det akkurat nå. Oktober har nemlig vært en særdeles aktiv måned. Til tross for at vi også har avviklet høstferie, så det finnes mye spennende å lese om og se bilder av. Skolen har hatt besøk fra den norske ambassaden i Madrid, barnetrinnet har laget video om Pippi Langstrømpe, ungdomsskolens eldste har holdt Halloween- aktiviteter, det har vært studenter fra Lærerhøgskulen i Volda i praksis ute i klassene, det har vært stranddag med livredningskurs og lærerne har fått en kursøkt med samarbeid og teambuilding på timeplanen. Og syvende trinn har vært på telttur! For å nevne noe.

– besøk www.dnsmalaga.com nå!

Ledige skoleplasser 

Har du tenkt at det å bo litt i Spania med familien er noe du har lyst til? Da råder vi deg til å levere inn søknaden så snart du har bestemt deg. Søknadsskjema ligger også ute på skolens websider. PS: Vi har kapasitet i noen klasser for dere som vil starte etter nyttår. Søknad for skoleåret 2022/23 bør også sendes nå: Søknadsfristen for å (nesten) være garantert skoleplass neste skoleår går ut 1. februar. (Vi skriver nesten, for vi har allerede utrolig mange søkere nå, fire måneder før søknadsfrist.)

Den Norske Skolen Málaga tar imot lærerstudenter fra Volda hvert år, så de kan avvikle sin praksisperiode hos oss. I år fikk de ha skoleovertagelse mens lærerne var på kurs, og de har fått prøve seg som lærere i tre uker. Ett av høydepunktene var å få planlegge og gjennomføre læringsaktiviteter på stranda for mellom- og ungdomstrinnet. Denne dagen lærte elevene om førstehjelp, hjerte- og lungeredning og hadde faglig stjerneorientering. På bildet ser du lærerstudent Ida som styrer en fysisk lagkonkurranse, her med en etterligning av melkespannkonkurransen i TV-programmet Mesternes Mester.

Muntlige ferdigheter i norskfaget: Kontaktlærer Linda Sakseide har kompetanse innen scene og dramaturgi og la opp undervisningen slik at elevene kunne more seg og lære samtidig. Her ser du Lorenzo i rollen som Pippi Langstrømpe. Han og søsteren navn? spiller hovedrollene på videoene som ligger tilgjengelige for publikum, og vi kan melde om mange timer med tekstpugging og muntlig praksis.

Den nytilsatte, norske ambassadøren Nils Haugstveit kom, i følge med ambassaderåd Tone Eftedal, på skolebesøk til Den Norske Skolen Málaga. Her er følget på omvisning sammen med rektor Trude Jahren. Ambassaden har vært på reise og besøkt en rekke konsulater og andre instanser i Spania der det oppholder seg mange nordmenn.

Lærer å sette opp telt: 7. trinn har vært på telttur. Der lærte de om diverse naturfaglige temaer, å lage mat på primus og å sette opp telt. Her øver de på å sette opp telt før avreise. Alle annerledesdager inneholder viktige praktiske og teoretiske læringsmål for elevene.

Halloween blir stadig mer populært, også i Spania og blant de norske elevene. I år var det 10. trinn som tok jobben med å arrangere catwalk og kåringer. Etter skoletid arrangerte de Halloweenfest, der de solgte kaker, tilbød ansiktsmaling, disko og konkurranser. FAU holdt kiosken åpen mens ungene utfoldet seg.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet