Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Sjømannskirken (Desember 2019)

Del

To minutter med presten 

«Å legge seg flat» er en populær øvelse. Er du først tatt med buksa nede, så finnes egentlig ikke noe alternativ til å innrømme alt, ta ansvaret og de konsekvensene som følger.

En gang møtte Jesus en blindfødt, og helbredet ham på en helligdag. Noen religiøse kritiserte ham for det, og klandret dessuten den blinde og mente han hadde skylden selv – han måtte jo være et dårlig menneske. Jesus avviste begge deler helt. 

Han sa: «de som ikke ser, skal bli seende, og de som ser, skal bli blinde». Tilhørerne følte seg truffet, og svarte sarkastisk: «Kanskje vi også er blinde, da?» De innrømmet ikke noe.

I Bibelens språk kalles det å legge seg flat, å bøye kne, fysisk eller inni seg. Vi trenger av og til å innrømme at vi har tatt feil eller gjort feil. Når vi lar masken falle slik, kan vi også klare å innse at den vi innrømmer det til, faktisk ofte vil oss vel. Det er der veien til frigjøring går: å åpne opp, og gi seg over, la det gå.

På samme måte som en partner gjennom et langt liv tåler å se oss om morgenen på en dårlig dag før vi har stelt oss, slik tåler Gud oss alltid, også når vi ikke kan se oss selv i øynene. Han vet hvem vi er, og elsker oss slik vi er. Men vi må slippe ham til og la masken falle, slik vi kan overfor en livslang partner.

Å legge seg flat og la masken falle, er veien til frihet, og til å leve ekte med medmennesker og seg selv. Og med Gud.

Lev vel, og ta vare på hverandre!

Jon Aalborg

Sjømannsprest/daglig leder Costa del Sol (El Campanario)

Nye ledere på El Campanario

Jon Aalborg og Torbjørg Aalborg er tilsatt som henholdsvis sjømannsprest/daglig leder og gjestehusleder på Sjømannskirken Costa del Sol. Jon har næringslivsbakgrunn før han ble prest for ca. ti år siden, og har jobbet som prest i Groruddalen, i Øst-Finnmark og i Nordland. Han har også arbeidet med religionsdialog. Torbjørg har bakgrunn som sosionom, har ledet store institusjoner innen familievern og har jobbet med politikk, og i ledelsen i en arbeidsgiverorganisasjon. Hun har også drevet eget firma med kunst og håndverksprodukter før hun nå er blitt gjestehusleder. De er gift og har tre voksne barn. De gleder seg til å ta fatt på dette fantastiske stedet, som er så fullt av muligheter og gode folk. Dette blir bra!

Kunstutstilling i Sjømannskirkens kafé

Torsdag 19. desember kl. 12.00 blir det åpning av utstillingen «Hav og fjell». Kunstneren heter Rafael Becerra. Han er født i Málaga og vokste opp i Benalmádena. Han liker å eksperimentere med ulike teknikker, men har fremfor alt funnet inspirasjon i impresjonismen. Middelhavet, lyset i Andalucia og de hvite byene har alltid vært en viktig del av livet hans, og har derfor blitt hovedmotivene i bildene hans. Men han har også funnet inspirasjon i de norske fjordene og det danske flate landskapet gjennom sin norske kones familie og utallige besøk i Norden. Utstillingen henger framme til 15. januar.

Julen på El Campanario

Juleverksted for barna

Lørdag 21. desember blir det juleverksted for barna kl. 12-14. Da skal juletreet i resepsjonen pyntes. Etterpå blir det julegrøt med mandel! 

Program for Julaften

Kl. 13.00           Kirken åpner

Kl. 14.00           Julegudstjeneste på Sjømannskirken

(Barn som vil delta på julespillet møter kl. 13.00)

Kl. 16.00           Julegudstjeneste På Sjømannskirken

(Barn som vil delta på julespillet møter kl. 15.00)

Kl. 17.00           Julekveld på Sjømannskirken med julemiddag, underholdning og gang rundt juletreet

Pris: 40 euro for voksne, 20 euro for studenter og barn

Alle tar med en liten gave på inntil 5 euro.

Påmelding til: elcampanario@sjomannskirken.no, eller på telefon 952 939 800

Program 1. juledag

Kl. 13.00           Kirken åpner

Kl. 14.00           Julebuffé. 25 euro for voksne, 12 euro for studenter/barn. NB! Påmelding finner du på vår hjemmeside www.sjomannskirken.no/costa-del-sol, under overskriften aktiviteter.

Kl. 16.00           Høytidsgudstjeneste

Kirken holder stengt for dagsbesøkende 2. juledag, torsdag 26. desember og 1. nyttårsdag, onsdag 1. januar. Det blir ikkegudstjeneste på Sjømannskirken, søndag 29. desember.


Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.