Månedsmagasinet på Costa del Sol
Gratulerer Norsk Forening, med ny og stor toldo!

Gratulerer Norsk Forening, med ny og stor toldo!

Åpningstider i Foreningen

Mandag til fredag:  kl. 11.00 -16.00. Middag kl. 13.00 -15.00

Lørdag:                        kl. 11.00 -15.00. Middag kl.13.00 -14.30

OBS nytt er at Foreningen stenger kl. 15.00 på lørdager

Julestengt

Foreningen holder lukket i tiden 16. Desember til 6. Januar.

Julaften

Tradisjonen tro, åpner Foreningen dørene på julaften for alle gjestene som har meldt seg på. Da blir det god gammeldags julefeiring. Feiringen starter alltid samtidig som Sølvguttene på TV synger julen inn kl. 17.00. Vi har fått ny toldo og bedre plass, det er hyggelig at Foreningen nå kan ta i mot flere julaften-gjester.

Norsk Forening ønsker alle en riktig god julefeiring og et godt nytt år! 

Hjertelig velkommen tilbake når vi åpner på nyåret!

Den enkelte gruppe tilknyttet Foreningen – Boulegruppen, Alpingruppen, Hjelpe-og støttegruppen, Malegruppen, Skrivegruppen og Fotballgruppen – ønsker sine medlemmer og alle andre en god jul og et godt nyttår!  

Det lille intervjuet:

Alle kjenner Regina

Vi ser den strålende Regina bak disken i Norsk Forening både tidlig og sent. Den strålende damen så vi tidligere som eier og vertinne nede i havna, på ”den norske” restauranten ”Regina”. Hennes navn er Regina Eekhof, men de fleste  kjenner henne bare som Regina. 

Hun forteller at hun traff mannen sin, da han drev strandbaren ”Las Vegas” i Fuengirola. Sammen drev de denne til det i 1987 ble bestemt at alle strandbarene i Fuengirola skulle rives. Den baren minnes hun som kjempekoselig. Så ble det bygget et nytt og flott anlegg i havna. I 1988 fikk de en liten bar der. Etter hvert ble den utvidet med det store lokalet ut mot sjøen, og slik ble restauranten ”Reginas” skapt. 

I mange år var det der alt foregikk for mange av oss nordmenn. 

Norsk Forening hadde utallige fester der.  Hver 17. mai har den norske Nasjonaldagen blitt feiret i havna, og ”Reginas” har vært midtpunktet. Likeså arrangerte Regina hyggelige juleaftener.  På nyttårsaften samlet nordmennene seg hos henne, det snakkes enda om hvor vellykket denne feiringen alltid var. Og mange har trått sine dansesko til levende musikk hos den hyggelige og imøtekommende damen. 

Regina har mange gode minner fra tiden i havna, og nevner flere nordmenn som hun husker spesielt godt. 

 Regina drev restauranten alene de siste årene, en dag sa hun til seg selv at ”nok er nok”. Og da kom hun til oss i Foreningen. Her kjente hun mange og her ble hun tatt i mot med åpne armer. Vi har alle lært mye av hennes erfaringer på flere områder, og hun trives så godt med det frivillige arbeidet. Er det tilstelninger hos oss, er Regina der. Da blomstrer hun.

Nå har hun feiret sin 70 års, den unge damen. Alle damene bak disken  i Foreningen, laget et surprise-party for henne. Regina sier: ”Jeg ble så  overrasket, imponert og utrolig glad.” Det ble en flott kveld for henne. Hun fikk mange røde roser. Rosen hun har på bildet, fikk hun av en glad blomsterselger, da han hørte at den vakre damen feiret sin 70 årsdag.  Gratulerer med vel overstått jubileum, kjære Regina! 

Referater:

Bacalaofest 2. November

Det ble en glad og hyggelig fest i år også, 36 gjester og mange på kjøkkenet og bak disken. Kokkene Roal Kjønstad og Helen Gusjås, fikk mye skryt for den gode retten, full av deilig ”Bacalao de Noruega”. Visepresident Gunnar Finholdt ledet festen, men koste seg også med oppvasken. De gamle bacalaosangene er tradisjonsrike og hører med, likeså Willy Bergs vitser. De to glade skuespillerne Ivar Brekke og Herman Larssen, deklamerte Andre Bjerkes morsomme rim, og sannelig framførte Hermann ”Maren I Myra” på mesterlig vis. Stor applaus.

Medlemsmøte 7. November

Overveldende mange kom til medlemsmøtet, vi dekket på til femti, men til slutt viste det seg at det var seksti personer tilstede. Vi regner med at tittelen på kveldens foredrag ”Carmen”, hadde fenget interessen. Ingen forsto helt hvem denne Carmen kunne være? Britt Helen Johansen er uovertruffen når det gjelder spansk historie. Og nå fortalte hun en virkelig fantastisk historie om fru Carmen Franco, overklassepiken som forelsket seg i en småvokst militær med pipende stemme, en skavank etter lungesykdommer i barndommen. Denne Carmen hadde ”bein i nesa”, var dypt religiøs og ville at alle skulle leve etter de høyeste moralske prinsipper. Men dessverre hadde hun en svakhet for perler og gullsmykker, ikke alltid ervervet på skikkelig vis. Hun etterlot seg en formue på 600 millioner euro – 1 milliard kroner – etter dagens verdi. Takk Britt Helen, for det interessante og flotte foredraget. 

Boulegruppen ”Noruegos” Årsmøte 13. November på Restaurant Mani

Den svært aktive og hyggelige boulegruppen avholdt sitt Årsmøte med 41 medlemmer tilstede. Gruppen har 25 års-jubileum i år, noe som ble behørig feiret i mars. Etter planlegging av neste internkonkurranse og diverse, spiste vi deilig tre-retters middag, noe sponset av Noruegos. Liv og Knut Grønlien fikk velfortjente blomster for sin innsats i gruppen. 

Vennetreff 15. November

Nok en gang hadde Foreningen et uformeldt Vennetreff. Meningen er at på en kveldsstund, kl. 18.00 til 23.00, kan man stikke innom og treffe andre, spise litt, denne gangen hadde Helen Gusjås laget en gryterett som kunne kjøpes for en billig penge, og rett og slett bare ha det koselig. 30 medlemmer kom innom, og slike treff vil bli en jevnlig aktivitet.

Overnattingstur til Trevelez 14-15. November 

Trond Høiklev ledet turen gjennom fjellene til Trevelez, Spanias høyest beliggende landsby, også kalt ”Skinkelandsbyen”. 

Foreningen forskjøv turen hel måned fra oktober til november, på grunn av kollisjon med en annen tur. De sytten deltagerne var forberedt på at fjellene og spesielt Trevelez kunne være ganske så kald på denne årstiden.

For sikkerhets skyld hadde Trond med en pose med toppluer og skjerf til utdeling.

Fjellet Alpujarra, på sydvestsiden av Sierra Nevada, byr på både vakker og vill natur, kjøreturen kan være ganske dramatisk. Inn i mellom lå små hvite landsbyer. Gruppen hadde en stopp i Pampaneira. På internett har vi lest at dette er den vakreste hvite byen av alle hvite byer, og det fikk gruppen erfare. Her var trange brostenbelagte smug og vedlikeholdte hus. Mange kunstnere har slått seg ned i Pampaneira. Landsbyen er kjent for sine flotte håndvevde tekstiler og tepper. Og de var også flinke å lage lunsj til turister som kommer innom.

Trevelez er skinkelandsbyen framfor noen. Besøket i ”Skinkebedriften Jamon Vallejo” var helt spesiell, og bedriften viste fram de enorme lagrene av skinker som blir til de deilige jamon vi kan kjøpe i Supermerkadoene og på restauranter rundt om. Gruppen var virkelig imponert.

Gruppen overnattet i Trevelez, hvor temperaturen var nede i en varmegrad. Heldigvis var rommene på hotellet varme og gode. Som vanlig når Trond har overnattingsturer, underholder han deltagerne med sin musikk. Gruppen merket nok kuldenatten som hadde vært, da de kom til frokost i spisesalen grytidlig på morgenen. Men så kom solen opp igjen. 

Innvielse av ny toldo ved lutefiskaftenen 23. November

President Olaf Jakhelln ønsket femti feststemte gjester velkommen denne aftenen. Ti frivillige medhjelpere, med superkokken Roal Kjønstad og superplanleggeren og superkokken Helen Gusjås i spissen, gjorde alt for at alle skulle ha en flott kveld. Den deilige fisken kom fra Tysfjord, hvor de er spesialister på å lage lutefisk.

Den nye toldoen er nå utvidet fra 25 til 50 kvadratmeter, og veggene er gjennomsiktige. Glasstaket skal tåle en støyt, det har hendt at mye rart har falt ned fra vinduene over det gamle taket. Alle er glade for at lokalet vårt er blitt så pent og romslig .

Kokken Roal bemerket at lutefisk til seksti personer, er maks kjøkkenet har kapasitet til. Det skjønner vi godt, kjøkkenet vårt er lite.

Stemningen var god med lutefisksang og prising av akevitten, og som vanlig fortalte populære Willy Berg sine gamle lutefiskaften-vitser.

Det var pyntet opp med søte små julestjerner på alle bord, og på portalene i toldoen sto hvite lykter og store julestjerner. Dette minnet oss om at vi sterkt nærmet oss juletider.

I januarnummeret kommer referat fra Kunstnertreffet 23. November og Alpinfesten på Restaurant Acvavit den 28. November. Mandelblomstringsturen og en hyggelig aktivitet blir også annonsert.

Solveig Tandberg

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.