Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Den Norske Skolen (Desember 2021)

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Prosjekter inn for landing

To temaprosjekter, ett på barnetrinnet om hus og biler og ett på ungdomstrinnet om plastforsøplingen i havet, har gått inn for landing. Begge prosjektene er laget etter en oppskrift vi gjerne bruker på Den Norske Skolen, Málaga: De er tverrfaglige over samme tema og krydret med læringsmål og innfallsvinkler på tvers av fag. Denne metoden hjelper elevene å se sammenhenger og forsterker sannsynligheten for at elevene sitter igjen med et varig læringsutbytte.

Hus og biler fra fantasien og virkeligheten. Alexia viser stolt frem både hus og bil, og forteller om fargene hun har malt med.
Edvard og Daniel ligger på alle fire og koser seg med læringsleken. – My car can fly!

Samtale og undring

Barnetrinnet har bygget en by. Det er kreativ arkitektur og fargerik design på denne miniatyrbyen, som også har et nettverk av bilveier som snor seg utover klasseromsgulvet. Veiene til tross, er det ingen som kjører på dem akkurat nå, for her har fantasien i leken tatt helt av og lettet. Bilene kan nemlig fly!

Kreative, fargerike fingerdukker som lærer Linda Sakseide har kjøpt på reise, får roller og replikker. De er akkurat passe store til å sitte i bilene, gå på besøk til hverandre, og leke i husene som elevene har laget. På tavla står det setninger, på spansk og engelsk, som elevene skal bruke i samtalene.

Kontaktlærer Linda Sakseide forteller at prosjektarbeidet har pågått en måneds tid, og har handlet om hus og biler. – Vi har sett på ulike bygninger rundt om i verden, noen helt vanlige hus, men også veldig uvanlige hus. Det vi har sett og snakket om (på engelsk, spansk og norsk) er at landene bruker ulike materialer, farger og stiler i Norge og i Spania, når de bygger hus.

–Vi har også prøvd å forestille oss hvordan fremtidens hus og biler kan se ut, forteller Linda videre. –Til slutt skal vi se på hjulet som oppfinnelse og se på utviklingen og bruken av hjul. Fra slipestein for å slipe kniver til urverk og klokker, så på sykler og biler.

Svenske, spanske og norske elever jubler over et vel gjennomført prosjekt. Det er så gøy å få være mange!
Ungdommene fester plast på den store blekkspruten. Kunstdyret fikk mange navn: Octopus, Blekksprut, Bläckfisk, Pulpo og Squid.

Plástico no Fantástico

Ungdomsskoleprosjektet, som har vart et års tid, har vært veldig stort og omfattende. Gjennom prosjektet har elevene lært masse om plast i havet, de har vært på ekspedisjon, ryddet plastsøppel og laget kunst av plastsøppelet. De siste ukene har de engasjert andre skoler i arbeidet og hatt en stor avslutning med både Den Svenska Skolan og Colegio Léon XIII på besøk.

Søk skoleplass nå!
Den 10. desember går fristen ut for dem som vil benytte seg av fortrinnsretten til skoleplass neste år. Allerede nå ser vi at det kan bli smekkfull skole skoleåret 2022/23, så hvis du ønsker å reservere plass, er det lurt å legge inn søknaden så fort mulig. Les mer om søknadsprosessen på skolens hjemmeside: www.dnsmalaga.com

Læringstrykket ble holdt oppe etter alle kunstens regler, men det mest spennende i dag var nok å bli kjent med hverandre.

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet