Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nye Covid-19-restriksjoner i Andalucía

Nye Covid-19-restriksjoner i Andalucía

Junta de Andalucía lemper betydelig på de nåværende restriksjonene. Fra natt til mandag opphører det nåværende portforbudet. Dette betyr at alle innbyggere igjen kan ferdes på gater og ellers ute akkurat når man vil. Tilsvarende kan alle reise fritt mellom Andalucías provinser og til og med forlate regionen.  Alle restauranter vil kunne holde åpent til klokken 24 for selskaper på maksimalt 8 gjester innendørs og 10 gjester utendørs. Nattklubber og diskoteker vil fra neste uke nå kunne være åpne til klokken 02.00, dog med begrenset kapasitet, så det kan holdes avstand mellom gjestene, som også må ha på seg munnbind.

Lettelsene i restriksjonene skyldes primært at Spanias estado de alarma (alarmberedskap) opphører nå søndag 9. mai, hvilket gir de enkelte regionene fullt ansvar for håndteringen av restriksjonene. Opphevelsen av alarmberedskapet betyr imidlertid også at det ikke lenger er mulig å beholde portforbudet, som bl.a. Junta de Andalucía gjerne skulle ha beholdt. Det er fortsatt obligatorisk å ha på seg munnbind, og alle innbyggere oppfordres til å vise stor forsiktighet i hverdagen.

(Kilde: Diario SUR)

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.