Månedsmagasinet på Costa del Sol
Málaga ruster seg for framtiden

Málaga ruster seg for framtiden

Del

Der 2010 markerte de store pengenes inntog i Málaga CF, vil 2020 stå igjen som året da klubben for alvor tok store og helt essensielle økonomiske og sportslige grep for å sikre sin egen eksistens. 

Det er ingen som vil oppleve 1992 igjen, da CD Málaga gikk konkurs, og dersom det nåværende regimet lykkes, vil supporterne, de ansatte, og alle som er glad i Málaga Club de Fútbol skylde en stor del av takken til dommeradministrator José María Muñoz.

Tom kasse – nye lån

Málaga – under dommeradministrator José María Muñoz – tar stadig nye sted framover mot en ny hverdag i klubben etter ti år med sjeik Al Thani og hans familie ved roret.

Klubben har nå fått godkjent et lån på fem millioner euro som vil styrke klubbens likviditet. Dette er spesielt viktig når man vet at klubben har gått glipp av inntekter som vanligvis ville vært der, og da særlig publikumsinntekter, men også sponsorinntekter og annet relatert til kampdagene.

Som en del av låneavtalen har klubben stilt inntektene for TV-rettighetene som sikkerhet. Forslaget fra dommeradministrator Muñoz fikk støtte fra minoritetsaksjonærene, BlueBay og bystyret i Málaga, og motstand fra sjeik Al Thani. 

Lånet foretas via et formidlingsselskap som drives av Javier Botín, som nylig har inngått en avtale med LaLiga verdt 66 millioner euro. 11 klubber er involvert, deriblant Málaga. Tilbakebetalingen vil foregå over de neste fem årene.  

Málaga CF befinner seg nå på 11. plass, midt i andre divisjon. Her fra oppgjøret mot CD Lugo (12. plass) som endte 2-2 helt i slutten av november. Foto: LaLiga SmartBank.

Ny generalforsamling

Dommeradministrator Muñoz har kalt inn til en ny generalforsamling i klubben. Det er ikke mange ukene siden forrige gang, men denne gangen er det regnskapet for sesongen 2019/20 som skal godkjennes. 

Dette vil helt sikkert være et regnskap preget av tre sentrale hendelser i 2020; sparkingen av trener Víctor Sánchez del Amo, at klubben ble satt under administrasjon, og ikke minst den altoverskyggende Covid-19-pandemien som har lammet ikke bare Spania og spansk fotball, men en hel verden.

Trenger friske midler

Foruten det svært viktige lånet på fem millioner euro, forsøker klubbledelsen å få inn penger på andre måter. Ett slik tiltak er lanseringen av en egen abonnementsløsning der klubbens supportere kan kjøpe ulike kort fra 50 euro og oppover som vil gi fordeler som rabatter i supporter-butikkene, eksklusiv omvisning på stadion, et måltid med laget på kampdag når det igjen blir lov med supportere, et offisielt sertifikat, prioritering i køen til billettsalg til reserve- og kvinnelaget, inngang på én eller flere av lagets treninger, og et navneskilt på en vegg i akademiet som er under konstruksjon. 

Dette er en enkel og grei måte for klubben å få inn litt friske midler, selv om denne løsningen neppe blir en avgjørende post i regnskapet. Dette er helt i tråd med de mange tiltakene klubber over hele verden har satt i gang verden over. 

I Norge har vi for eksempel sett eksempler på navneskilt på mursteiner utenfor stadion og storstilt salg av digitale billetter til hjemmekamper. Situasjonen krever kreative løsninger for å dekke opp for tapte sponsor- og kampinntekter. Det er sånn sett godt å se at Málaga CF også er på ballen.


Arilds corner 

2020 – Det rareste fotballåret

Fotballåret 2020 startet som vanlig med serien i full gang. Málaga CF i opp- og nedturer. Sjeiken styrte og stelte. Oso Polar delte gleder og sorger på La Rosaleda eller så TV på våre faste møtesteder med litt vått og tørt. Og så …

I februar/mars begynte det å fly rykter om en sykdom i Kina. Men det gjaldt ikke oss og det var langt borte, så …Det kom noen meldinger om en sykdomsepidemi som hadde kommet til Italia. Men de «viktige» fotballkampene i Italia og med returmatcher i Spania gikk sin gang. For fulle tribuner, stor stemning og fans som reiste til og fra.Vi her på kysten gikk i vår boble og tenkte ikke så nøye på det. Dette gikk nok fort over og at Malaga CF hang med på tabellen var viktig …

Så smalt det i midten av mars

Corona. Pandemi. Nye ord kom inn i vokabularet. Fotballkamper ble avlyst. Strenge lover og regler gjaldt vårt daglige liv. Restaurant-besøk, shopping, reiser etc. Munnbind, karantene, kontroller, politi i gatene. Surrealistisk.Vi måtte holde oss inne eller med strenge begrensninger. Corona-stengt!

Vår nye fotballhverdag

I de fleste vestlige land er fotballserier og -cuper kommet i gang igjen. Men mye er annerledes.Tribunene er tomme! Ingen fanatiske fotballsupportere synger, brøler og heier. Ingen heftige diskusjoner på den lokale baren eller kafeen. Ingen vanlige arenaer hvor hvert spark, trekk, taktikk og mål analyseres og gir grunnlag for dype tanker fram til neste match.

Reddet av tv

Det som redder mye for fotballen er TV. Uten den massive mediadekningen ville mange gå i frø. Media redder også mye av økonomien for klubber og forbund så de fleste kan overleve. Men å se 2 – 3 fotballkamper på tv hver kveld er ikke det samme. Men det tilfredsstiller litt av suget.

Peña Oso Polar i det nye året

Vi står på som vanlig. Men, mye foregår i digitale media, på telefon, e-poster o.l. 

Årsmøtet er gjennomført med noen utskiftninger og rokkeringer. Og Oso Polar skal videreutvikles med forskjellige aktiviteter. Vi tilpasser oss og ligger i startblokkene når vaksiner kommer og normale tilstander åpner fotball-slusene igjen.

MUSEVISA

Her kommer en aktuell, noe omskrevet, versjon av Alf Prøysens Musevisa:

Når kveldene blir mørke og pandemien siger inn

Da sier fotball-guden til supporter-flokken sin

Hvis alle bruker munnbind og passer på seg selv

Skal alle få se fotball på La Rosaleda igjen

Refreng:

Heisan og hoppsann og fallerallera

Vi gleder oss til fotball og mange flotte mål

Heisan og hoppsann og fallerallera

Málaga! Málaga! Málaga!

GOD JUL!


Medlemskap i Peña Oso Polar 2020/21

Årskontingenten for medlemmer i Oso Polar er 50 €. Med betalt kontingent har du møte- og stemmerett på årsmøtene og adgang til sosial arrangementer i regi av klubben. Kontingenten gir deg også rabatter på årskort, rabatt på enkeltbilletter og forkjøpsrett av billetter til hjemmekampene på La Rosaleda, når det igjen blir aktuelt. 

Betalingen kan skje til vår konto i CajaMar:

Asociación Oso Polar

IBAN: ES12 3058 0860 7127 2003 3670

BIC/SWIFT: CCRIES2AXXX

Husk å merke betalingen med navn!

Eller ved Vipps (Norge) til Tone Elisabeth Hølland +47 913 28 589 (1€ = 11 NOK) og Swish (Sverige) til Leif Turefeldt +46 761 714372 (1€ = 11 SEK)

Betalingsfrist 31.desember 2020.


Kontakt med La Peña Oso Polar

Vi i Peña Oso Polar – den eneste offisielle norsk/svenske supporterklubben til Málaga CF – arbeider hele tiden for å gjøre tilbudet til medlemmer og følgere bedre. Vi benytter Facebook og e-post.

Vil du bli med i supportergruppa Peña Oso Polare eller dra på fotballkamp med Málaga CF når det omsider kommer i gang, ta kontakt på:

www.facebook.com/pena-oso-polar

E-post: penaosopolar@gmail.com

Av Fredrik Alnæs

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.