Månedsmagasinet på Costa del Sol
Kjærlighet under pandemien – flere forlovelser, men mindre bryllup

Kjærlighet under pandemien - flere forlovelser, men mindre bryllup

Selv om folk forlover seg som aldri før, har den 73-billioner-dollar-bryllupsindustrien tatt enorme kutt. Rundt 80% av fjorårets bryllup ble avlyst eller utsatt ifølge dataundersøkelseselskapet IBIS World. I 2020 feiret Spania 60% færre bryllup enn tidligere år. De som allikevel giftet seg, gjorde det mye enklere. Innendørs kirkebryllup har blitt erstattet av hagebryllup, eller strandbryllup som på Costa del Sol. Parene bruker betydelig mindre på feiringen. Også bryllupsforhandlere og leverandører har måttet tilpasse seg de nye trendene som sier; mindre bryllupskaker, kortere brudekjoler og større diamanter! For å greie seg i konkurransen, må fotografer og eventplanleggere nå tilby Zoom-, Youtube- og Facebook Live bryllup. (Det samme gjelder begravelser.) Det er interaktive bryllup, brudevals og skåler foran skjermen og virtuelle bordplasseringer. 

Brudekjoleshoppingen har også flyttet på nettet, med online utstillingslokaler hvor bruden og hennes venninner kan velge, dele og stemme på deres favorittkjoler, selvsagt med matchende munnbind i sateng og silke. Ifølge spanske Vogue er vintage bryllupskjoler nå spesielt ‘in’.

Selv om feiringene blir mindre, ser man en markant økning i diamantstørrelsen. Og med 20 i stedet for 200 gjester kan brudeparene også tillate seg fler blomsteroppsatser. De nye bryllupene er en radikal forandring for en hittil tradisjonell industri, hvor et gjennomsnittsbryllup pleide å koste mer enn 20.000 dollar. Nå feires bryllupene online til en brøkdel av kostnadene. Men ingenting varer evig. Bryllupsindustrien forventer en kjempe-boom av storslagne bryllup når pandemien er bak oss og snakker allerede om den tredje bryllupsbølgen i 2023!

(Kilder: Washington Post, IBIS World, Vogue.es og El Confidential)

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.