Månedsmagasinet på Costa del Sol

I de kommende fem årene kommer Google til å investere 500 millioner euro i Spania for å fremskynde landets digitale overgang. I investeringsplanene inngår dannelsen av Googles første spanske ‘Cloud-region’ i Madrid. Dette skal gjøres i samarbeid med den spanske telefon- og internettleverandøren Telefónica. Dessuten skal Googles installere den første private undervannskabelen som skal forbinde Spania med USA og England, hvilket vil gjøre det mulig for private og offentlige foretak og myndigheter å fremskynde egen digital overgang.

Google har meldt at de har valgt Málaga for å skape et cybersikkerhetssenter med spisskompetanse. På det allerede utvalgte 2.500 kvadratmeter store senteret på Paseo de la Farola kommer de blant annet til å holde utdanning, forelesninger, seminarer og workshops m.m. om akkurat sikkerheten. Her kommer det til å skje både forskning og produktutvikling – alt i linje med de store utfordringene som finnes i forbindelse med digital transformasjon. 

At Google har valgt akkurat Málaga forklares med at: «Denne regionen har høy kompetanse og et veldig levende økosystem med ’startups’.» Dessuten har Google allerede et team, VirusTotal2012, bestående av 40 ingeniører som er i konstant samarbeid med Málagas universitet og som kommer til å fortsette og utvikle arbeidet sitt fra senteret.

Google Iberias visepresident, Fuencisla Clemares, har bekreftet opplysningene og sier: «Vi er stolte over å vœre en del av Spanias digitale omveltning og bidra til målet for landets digitale agenda 2025.”

(Kilder: brainsre.news, Diario SUR)

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.