Månedsmagasinet på Costa del Sol
Kirken anerkjenner (begrenset) misbruk

Kirken anerkjenner (begrenset) misbruk

Biskoper i Spania har anerkjent 45 tilfeller av barnemisbruk, hvor ca. 20 ikke er offentliggjort før. Halvparten av ​​de 70 spanske biskopene er nå enige om å videresende opplysninger om misbruk, men få etterforskninger er foretatt og mye skjules i stillhet. Den spanske kirken er fortsatt et unntak i den katolske verden når det kommer til misbruk av mindreårige. I flere land, slik som Storbritannia, Frankrike, Holland og Irland, har undersøkelser gjort oppmerksom på tusenvis av tilfeller av barnemishandling, mens normen i Spania har vært passivitet og taushet. På pavens befaling yter man nå støtte til ofrene, men biskopene har nektet å gi flere opplysninger, bortsett fra at det dreier seg om veldig få saker. 

15 biskoper har anerkjent 45 saker, både nye og gamle, og 19 av disse var ikke kjent før. Blant annet har bispedømmet Madrid for første gang innrømmet åtte tilfeller av misbruk av mindreårige. Antall tilståelser i Spania er veldig lavt sammenlignet med andre europeiske land, men for bare tre år siden, i 2018, da avisen El País begynte etterforskningen, svarte bare 18 bispedømmer, og kun fire av disse innrømmet misbruk. De sakene som nå er anerkjent øker antallet av kjente ofre i Spania til 550 mennesker ifølge El País undersøkelser. Ifølge nyhetskilden er biskopene i landet svært tilbakeholdende med opplysninger når det handler om misbruk.

(Kilde: El País)

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.