Månedsmagasinet på Costa del Sol
Junta de Andalucía støtter olivenpresse designet av Philippe Starck i Ronda

Junta de Andalucía støtter olivenpresse designet av Philippe Starck i Ronda

Junta de Andalucías økonomiminister, Juan Bravo, har annonsert at den andalusiske regjeringen gir en støttebevilling på 4 millioner euro for konstruksjonen av en olivenpresse og museum tegnet av den verdenskjente designeren Philippe Starck. Prosjektet er en del av LA Organic, en økologisk olivenoljegård og demonstrasjonssenter i Ronda, hvor Starck allerede har satt sin signatur på hagene, informasjonssenteret og selv oljeforpakningen. 

Økonomiministeren påpeker viktigheten av å støtte denne type prosjekter, som i dette tilfellet akter å gjøre olivenoljeturisme til en ny turistattraksjon på samme måte som vinprodusenter tilbyr forskjellige opplevelse tilknyttet til dyrking, produksjon og smaking i vinverdenen.

Pressen har fått byggetillatelse og må gjennomføres innen desember 2023, ifølge de europeiske reglene for denne type utviklingsstøtte. Prosjektet, som inkluderer konstruksjonen av museets økologiske olivenoljefabrikk, har en totalinvestering på 11 millioner euro og forventes å ha en meget positiv innvirkning på sonen. 

Juntaen har et fond på 200 millioner euro som er øremerket til finansiering av tilsvarende prosjekter. Fire prosjekter i provinsene Málaga, Cádiz og Sevilla deltar nå i programmet. 

(Kilde: Málaga Hoy)      

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.