Månedsmagasinet på Costa del Sol
Handelsbanken – når du skal kjøpe bolig i Spania

Handelsbanken – når du skal kjøpe bolig i Spania

Å kjøpe bolig i Spania er veldig forskjellig fra hvordan det skjer hjemme i Norge. Vårt representasjonskontor i Marbella har lang erfaring med det spanske boligmarkedet. Vi hjelper deg med boliglånet og deler våre tips og råd med deg. Gjennom våre etablerte samarbeid med lokale advokater og eiendomsvurderingsselskaper kan vi tilby kontakter og profesjonelle tjenester gjennom hele låneprosessen.

Hos oss kan du som privatperson låne til kjøp av bolig, for renovering av en eksisterende bolig eller for refinansiering av eksisterende boliglån. Ditt boliglån settes inn i Handelsbanken Luxembourg med boligen i Spania som sikkerhet. I motsetning til spanske banker, krever vi ingen livsforsikring fra deg som vil låne penger. Den spanske boliglånprosessen tar normalt 6-8 uker. For at vi skal kunne hjelpe deg med din bolighandel, må du være kunde på en av våre bankkontorer i Norge.

For å søke om lån hos Handelsbanken for boligkjøp i Spania, kontakter du først ditt lokale Handelsbanken kontor som gir det initiale lånetilsagnet. Lånet legges deretter inn i Handelsbanken Luxembourg* med den spanske boligen som sikkerhet. Boligen i Spania kan belånes med opptil 75 prosent, og minste lånebeløp er 100 000 euro. En individuell vurdering gjøres alltid.

Videre vil Handelsbanken Marbella gjøre oppmerksom på at:

  • Ved kjøp av bolig i Spania har man alltid skjøtekostnader for kjøpet.
  • Ansett alltid en advokat som ser etter dine interesser og har ansvar for legaliteten av boligen.
  • Rentefradraget må du selv ta opp i din deklarasjon, det skjer ikke automatisk.

*Via Handelsbanken Luxembourg kan man også ta opp lån for boliger i Frankrike og Portugal med initialt lånetilsagn fra kundens lokale Handelsbanken kontor i Norge eller Sverige.

Svenska Handelsbanken Spania

Centro Plaza, Ofic. 2, Avda. Manolete núm. 1,

Nueva Andalucía, Marbella

+34 952 81 75 50

marbella@handelsbanken.es

www.handelsbanken.es

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.