Månedsmagasinet på Costa del Sol

Tekst og foto: Finca la Donaira

Smaker og dufter kan bringe oss tilbake til minner som vi trodde hadde gått tapt, og kan i uventede øyeblikk komme tilbake til oss fra underbevisstheten og bringe oss glede.

Enkeltheten ved en gastronomi basert på opprinnelige smaker fra jorden, er tonene som strømmer ut fra kjøkkenet på Finca La Donaira.   Her regjerer den svenske kokken Fredrik Andersson – med en Michelin-stjerne fra Mistral i Stockholm – som gjennom sin kokekunst minner oss om privilegiet det er å leve og å være bevisst.

Det luksuriøse øko-retreat-hotellet, den økologiske gården og ridesenteret i hjertet av Andalucía har siden starten arbeidet med å være selvforsynt og bærekraftig. Alt som serveres gjestene er laget ut fra null km-prinsippet ved at det kommer fra den økologiske hagen eller fra lokale samarbeidspartnere. Andersson planlegger konseptmenyer basert på det som sankes på gården hver morgen, og benytter enhver ingrediens i sin mest opprinnelige form for å trylle frem herlige smaker som garantert vil overraske.

For å følge opp filosofien om verdsetting av jorden, byr La Donaira sine gjester på naturopplevelser: smaking av økologiske og biodynamiske viner på unike plasser, som i det sjarmerende drivhuset eller under en hundre år gammel eik med utsikt over Sierra de Grazalema, samt gastronomikurs med temaer som ‘fra gård til gaffel’, hvor deltakerne virkelig kan oppleve forvandlingseffekten.

Åpne øynene og lytt til landskapets hjerteslag. La deg lede rundt på det 700-hektar store økologiske jordbruket som produserer ekstra jomfruolje og utsøkt vin. I den medisinske urtehagen, som er inspirert av de gamle klostrenes naturapoteker, vokser det mer enn 350 arter med legende urter. Hagen gir også hjem til bier, og her praktiserer man naturlig birøkt. Fire av verdens sjeldne bie-senger plassert på toppen av en bikube gir gjestene mulighet til å meditere til summingen av disse insektene, som er så viktige for livet og økobalansen.

Du vil snart skjønne at du har kommet til et sted som behager sansene når du får øye på det hvite, andalusiske gårdshuset på slettelandet i Serranía de Ronda-fjellene. La Donaira tilbyr en helt ny luksusopplevelse, hvor naturen alltid spiller hovedrollen. Med den økende bevisstheten om menneskene innvirkning på miljøet, har grunnlaget for det man før har forbundet med luksus, blitt skjøvet til side for et stadig større behov for naturkontakt. La Donaira er ikke bare et hvilested fra en travel hverdag – det er et økologisk og gastronomisk prosjekt som kombinerer tradisjon med innovasjon på en spennende og fremtidsrettet måte. Hotellet, med den mer enn hundre år gamle hovedbygningen, har blitt restaurert med tanke på å integrere naturen gjennom bygget og de ni eksklusive gjesterommene. Her tilbys du intimitet og komfort med det siste i gjestefasiliteter, inkludert spa og evighetsbasseng med kildevann. Den enkle og ofte forglemte luksusen det er å kunne nyte tiden og naturen er den viktigste forvandlingseffekten som La Donaira tilbyr sine gjester.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.