Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Det er slett ikke verst å være hund på solkysten. Enten du bor her, eller reiser med hund, byr Costa del Sol på alt du behøver for å nyte dagen med din firbente venn. Det finnes hundevennlige strender, parker, restauranter og hoteller. Her forteller vi deg om noen av alternativene. 

Da jeg flyttet til Spania for noen år siden la jeg raskt merke til alle hundene her. Så klart var det mange hunder i Oslo også – men det kan til tider virke som hver eneste innbygger her på solkysten har én eller flere hunder. Og det kan jeg godt forstå. Her ligger jo alt til rette for å ha med seg hunden nærmest overalt. Det virker som det er en utbredt praksis å adoptere hunder fra en av de mange adopsjonsorganisasjonene, noe de mange sjarmerende hundene man møter i hverdagen bekrefter. 

Hundevennlige strender

Å ta med hunden på stranden er i utgangspunktet forbudt på alle strender i Spania. Det er av hensyn til hygiene og badegjestene, og forbudet håndheves med bøter på flere hundre euro. De siste årene har derimot flere kommuner opprettet strandsoner hvor også hunden kan få bli med på strandlivet.

En av de beste av disse strendene er Playa del Castillo, ved siden av Sohail-slottet i Fuengirola. Playa canina de Torre del Mar går for å være en svært hundevennlig strand i Málaga. Den ligger nær munningen av elven Vélez, langs Mortero-strekningen, og er omtrent 4000 kvadratmeter lang. Denne stranden inkluderer et eget lekeområde for hunder. 

I Marbella finner du også hundevennlige strender. En av dem er Playa El Pinillo som er 1,5 km lang og ligger i utkanten av byen. Stranden dekker 250 kvadratmeter og har et eget område dedikert til hunder. Ved siden av Gran Hotel Guadalpín Banús ligger stranden Playa de Ventura de Mar.

En annen hundevennlig strand er Playa de Arroyo Totalán, som ligger mellom Malaga og Cala del Moral-bukten. Og i Casares finner du stranden Playa de Piedra Paloma.

Hundeparker

Costa del Sol har en rekke parker hvor du kan gå tur med hunden, og i tillegg spesielt designede hundeparker. Søk opp Parque Canino for å finne hundeparker i ditt nærområde. Disse hundeparkene er som regel inngjerdet og har både vannkilder for hundene, lekeapparater og søppelbøtter. Her kan hundene løpe fritt og sosialisere med andre artsfrender. 

I Fuengirola finner du Parque Canino Guau Guau (voff voff) ved Los Pacos som byr på 6000 meter inkludert eget agility område, samt Guau Guau 2 ved Centro Comercial Miramar. Calahonda har en stor hundepark, Dog Park Calahonda, på hele 22 000m2 med stort grøntområde, skyggefulle områder under tak og et område med apparater for å trene agility. Parken utroper seg til å være den største i Spania, og kanskje i Europa. Du kan lese mer på https://dogparkcalahonda.webnode.es

I selve byen Málaga er det mange parker hvor du kan gå tur med hunden: Parque forestal de el Morlaco og hundeparken Parque El MorlacoParque del NorteParque de HuelinParque de San Miguel med den egne hundeparken Parque Canino San Miguel like ved siden av, Parque de La Barriguilla og La Concepción botaniske hage. I Marbella finner du Parque de Nagüeles og i Mijas finnes blant annet to hundevennlige parker, en på Calle José Orbaneja og en på Calle Ciprés. La Cala de Mijas har nylig fått sin egen hundepark; Parque canino ‘Ensanche de La Cala’. Her er det en smart løsning med sluseport slik at ingen hunder skal løpe ut når du går inn eller ut med hunden. Det er også to separate områder i innhegningen slik at hunder som ikke går sammen kan være i hvert sitt område, eller store og små hunder kan holdes atskilt.

Hoteller og restauranter

Flere hoteller averterer med at de er dyrevennlige. Et enkelt nettsøk på «Pet Friendly Hotel» gir en rekke treff for Solkysten. En god huskeregel kan være å dobbeltsjekke med hotellet/overnattingsstedet før du booker slik at du eller betjeningen ikke får noen overraskelser ved ankomst. I hjertet av Málaga ligger for eksempel det firestjerners hotellet Petit Palace Plaza Málaga som tar godt vare på både deg og kjæledyret ditt. 

Også flere barer, kafeer og restauranter lar deg ta med hunden, og flere er raskt på pletten og tilbyr hunden din friskt, kaldt vann på varme dager. Spør før du setter deg om det er greit at hunden blir med, slik at både du og din firbente venn kan nyte god service. 


Kjæledyrfakta

Spanias over 46 millioner innbyggerne eier over 20 millioner kjæledyr. Dette betyr at det er flere kjæledyr enn barn per husstand. 

1 av 4 husstander har minst et kjæledyr ifølge den firbente folketellingen (kjæledyr med registrert microchip). 

Antall registrerte hunder i Spania: 6,3 millioner

Antall registrerte hunder i Norge: mellom 500.000 – 600.000


Mest populære hunderaser i Spania

·      Yorkshire Terrier

·      Schæfer

·      Chihuahua

·      Golden retriever

(Inkluderer registrerte raser, ikke blandingshunder).


Hundevennlige strender

Playa del Castillo Sohail, Fuengirola

350m strandområde for hunder like nedenfor Sohail-slottet i Fuengirola.

Playa El Pinillo, Marbella

Denne stranden er 1,5km lang og ideell for firbente.

Playa de Ventura de Mar, Marbella

Stranden ligger på den østlige delen av Playa de Nueva Andalucía.

Playa de Piedra Paloma, Casares, Estepona 

Strandområde på rundt 400m, stille og rolig. Tilgang via urbanisasjonen Casares del Mar.

Playa Arroyo Totalán, Málaga

Stor strand, krystallklart vann og åpen hele året. 

Playa canina de Torre del Mar, Málaga

Ofte kalt en av de mest hundevennlige strendene i Andalucía. Inkluderer lekeområde med balansestenger, tunnel og vannkilder. 


Huskeliste for hundeeiere

·      Bruk sunn fornuft

·      Ha kontroll på hunden

·      Sørg for at vaksiner og hundepass er i orden

·      Plukk opp etter hunden – husk poser

·      Gi hunden godt med vann og skygge på varme dager

Av Ingvild Mørkved

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet