Månedsmagasinet på Costa del Sol

Først ut er en spillere som allerede har skapt overskrifter med sin fantastiske scoring fra venstrekanten, med utsiden av høyrefoten, borte mot Castellón i andre serierunde. Ramón Enríquez, 19-åringen fra Órgiva i Granada-provinsen, har vært en del av Málaga CF siden 2013. 


Ramón har gått gradene, fra Málaga CF Infantil (ungdomslag) til Atlético Malagueño der han fikk 26 kamper. 

Fra egen stall

Han er i utgangspunktet sentral midtbanespiller, men kampen mot Castellón viste at han også kan prege kamper fra kanten. Ramón har gått gradene fra Málaga CF Infantil (ungdomslag), via San Félix (tidligere en del av klubben, nå en frittstående U19-klubb med sterke og tette bånd til moderklubben Málaga CF), til Atlético Malagueño hvor han til nå er bokført med 26 kamper. Han fikk sin debut som innbytter i kampen mot Racing Santander 17. august 2019, og har kontrakt ut 2021/22-sesongen. 

Når dette skrives, har unge Ramón fire kamper for A-laget og flere aldersbestemte landskamper på CV’en. Han beskrives som en playmaker som liker å vinne ballen og spille fri sine medspillere, samtidig som han er god med ballen i beina. Ramón har kanskje på sett og vis fått den rollen det var forventet at Iván Jaime skulle ta, men sistnevnte ble solgt til portugisisk fotball i september. Det må sies å ha vært perfekt timing for Ramón, som allerede har fått tilliten til manager Sergio Pellicer.

Ismael Casas er fra Jaen-provinsen og har på kort tid kapret høyrebackposisjonen. 19-åringen har kontrakt ut 2022/23-sesongen.

Mest spennende?

Jozabed Sánchez Ruiz er kanskje den mest spennende signeringen Málaga CF har gjort i overgangsvinduet. Den 29 år gamle sentrale midtbanespilleren har en fortid i Sevilla-systemet, men det er i klubber som Rayo Vallecano og Celta de Vigo at han har skapt seg et navn i spansk fotball, med over 100 kamper i La Liga. Jozabed er fra Mairena del Alcor, en liten by i Sevilla-provinsen kjent for flamenco, appelsiner og fortet Castillo de Luna. 

Forrige sesong var han på utlån hos Girona, og Málaga har en utkjøpsklausul i låneavtalen med den hardt arbeidene midtbanekrigeren. Dette er i utgangspunktet en signering som kanskje er på en hylle litt over det Málaga egentlig skal være i stand til å signere spillere fra, for øyeblikket.

Jozabed Sánchez Ruiz er kanskje den mest spennende signeringen Málaga CF har gjort i overgangsvinduet med over 100 kamper i La Liga.

Et førstevalg

Juan de Dios Rivas Margalef, eller Juande som han er kjent som, er allerede en spiller vi kjenner godt til etter at han kom inn på A-laget i januar mot Ponferradina (seier 1-0, 14. januar 2020). Siden den gang har han spilt totalt 12 kamper, og ser nå ut som et soleklart førstevalg på stopperplass i Sergio Pellicers Málaga. 

Juande er fra Córdoba, og med sine 21 år var det kanskje noe overraskende at han skulle komme til å spille en sentral rolle på A-laget allerede i år. Han har likevel opparbeidet seg en viss rutine i klubben. Siden 2018 har han spilt 58 kamper for Atlético Malagueño, og var like selvskreven på reservelaget som han ser ut til å være nå. Juande er en kompromissløs, moderne stoppertype som ikke er redd for å trøkke til i duellene, og han har på kort tid blitt en favoritt blant mange supportere. I likhet med flere unge og talentfulle spillere som har gått gradene i akademiet, har også Juande signert en kontrakt ut 2022/23-sesongen.

Juande er en spiller vi kjenner godt etter at han kom inn på A-laget i januar mot Ponferradina.

Offensiv back

Den siste spilleren vi vil rette søkelyset på er en spiller som, i likhet med de andre som kommer fra Andalucía. Ismael Casas er fra Linares i Jaen-provinsen, og har på kort tid kapret høyrebackposisjonen. 19-åringen har kontrakt ut 2022/23-sesongen, og har også gått gradene i akademiet siden 2013. I 2017/18-sesongen spilte han så bra for San Félix, at han ble forfremmet og satset på i Atlético Malagueño, hvor han til nå har 39 kamper. 

Han fikk starte i sesongpremieren mot Racing forrige sesong, og har siden den gang vært på banen 12 ganger for A-laget. Casas er en offensiv backtype som like gjerne kan spille ving, drivende god med ballen i beina og en type som gir alt i duellene. Dette har også gjort han populær på aldersbestemte landslag, hvor han har 15 kamper.

Hvem blir en suksess?

Vi kunne nevnte flere spillere, som Jairo, Cristian, Yanis og Chavarría, men det er fremdeles tidlig å spå hvem som vil bli en suksess i Málaga CF. Det er et helt nytt lag som Pellicer vil mønstre, med noen få unntak, og det vil naturligvis ta tid. Vi ser likevel konturene av et lag som kan bite godt fra seg i Segunda og kanskje også henge med i kvalifisieringskampene. Vi krysser det vi har for at nysigneringene og talentene fra egne rekker vil slå til denne sesongen. 

Vamos Málaga!


Arilds corner 

Hurra – fotballen er i gang!

Joda, men mye er endret fra tidligere. Kampene spilles for tomme tribuner. Publikumsbrølet, heiaropene, sangene fra superfansen, malaguistas, er ikke der lenger.

Atmosfæren er borte og er erstattet med lyd på boks, stadionseil med bilder som skal forestille tilskuere, sponsorlogoer, o.a. Det er strenge sikkerhets- og hygieneregler, munnbind, hilsningsritualer, avstand, berøring, osv. Alt bidrar til en underlig ramme rundt det hele.

Vi er tilpasningsdyktige

Hele verden er forandret og vi med den. Også fotballen. Vi får nå heltene inn på tv, internett. Alt med nyhetsdekning sekund for sekund. Repriser, VAR-avgjørelser og andre interessante episoder. Vi har fått nye seervaner. Ikke på stadion, men hjemme, på den lokale restauranten, på klubber og foreninger.

Alt med munnbind, avstand og nye hilsningsritualer. Og alt tilpasses etterhvert som pandemien utvikles positivt eller negativt. Men fotball skal vi ha !

Hvordan går det med MCF?

Serien har startet, og heltene ( spillerne ) og klubben med den. All ære og takk til alle som har stått igjennom kanskje den mest kritiske perioden i klubbens historie. Alt bråk rundt sjeiken og hans medløpere.

Til alle de som har arbeidet natt og dag for å rydde opp i smørja og går videre sammen med spillerne. Vi som er fans sitter med hjertet i halsen, kryssede fingre og tar match for match. Vi ser et lys i tunellen og håper at det ikke er et møtende tog.

Og Pena Oso Polar da?

Vi gir aldri opp. Vår supporterklubb, vårt miljø, arbeid og ambisjoner fortsetter som før. Riktignok tilpasset virkelighetens verden. Kontakt og kommunikasjon fortsetter både lokalt og i den digitale verden.

Noen bor i Fuengirola og langs kysten, mens trekkfuglene kommer etter hvert. Mange er fremdeles hjemme i sine respektive land og kommer nok tilbake til varmere strøk så snart anledningen byr seg. Og da er det fotball, sosiale sammenkomster, årsmøte, fester o.l.

Og vi ser fram til å møtes før matchene, ta bussen inn til La Rosaleda, en liten pit-stop og så inn for å heie på heltene sammen med tusenvis av andre fotball-fans.

Dette er det vi drømmer om og ser frem til i disse mørke pandemi-tider. Vi holder motet oppe og ønsker alle en god helse. Vi gleder oss til vi sees igjen.

Peña Oso Polar-seilet med jublende supportere på La Rosaleda. Foto: Arne Bjørndal

Kontakt med La Peña Oso Polar

Vi i Peña Oso Polar – den eneste offisielle norsk/svenske supporterklubben til Málaga CF – arbeider hele tiden for å gjøre tilbudet til medlemmer og følgere bedre. Vi benytter Facebook og e-post.

Vil du bli med i supportergruppa Peña Oso Polare eller dra på fotballkamp med Málaga CF når det omsider kommer i gang, ta kontakt på:

www.facebook.com/pena-oso-polar

E-post: penaosopolar@gmail.com

Av Fredrik Alnæs Málaga de Noruega

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.