Månedsmagasinet på Costa del Sol
En nasjonaldagsfeiring som vil bli husket

En nasjonaldagsfeiring som vil bli husket

Skoleundervisningen de siste to ukene av dette skoleåret vil fortsatt gis digitalt, men det jobbes med å få til en slags gjenforening av klassene før ferien. Dette så elevene får en god avslutning på året, og kan ta farvel med dem som skal slutte. Vi er i god dialog med kommunen og satser på en liten avslutning med elevene, om enn noe annerledes enn hvordan vi pleier å gjøre det.

Ukene med hjemmeskolen har vært veldig innholdsrike, og alle klasser har hatt daglig «live» undervisning med lærerne sine. I noen fag har lærerne begrenset mengden av innleveringer så ikke elevene skulle jobbe for mye utenom skoletid, men læringstrykket i skoletiden har vært høyt. Skoleoppgavene har vært varierte og kreative, men også de elevene som trenger rutiner og forutsigbarhet har fått det. Veltilpassede opplegg for varierende behov er levert av lærere og miljøarbeidere, hver eneste dag. Den som følger med på hjemmesiden www.dnsmalaga.com og skolens Facebookside har fått et lite glimt av hvor mye arbeid som er lagt ned i å tilby beste mulige skolehverdag for elevene under perioden med hjemmeundervisning. 


Ut i det fri. Elever, lærere og foresatte har vært flinke til å dele bilder og filmer hele karanteneperioden, både privat og med skolearbeid. Her er et bilde av Geten og Frida som har laget rap om Darwin. Det har vært gull verdt med oppdaterte og levende sosiale medier under lockdown. Tusen takk for engasjementet, alle sammen!

Også nasjonaldagsfeiringen ble en suksess, til tross for at det verken ble tog eller leker på skolen. I stedet arrangerte skolen en live-feiring med et innholdsrikt program via Facebook. Dagen startet med høytidsgudstjeneste levert av sjømannskirken, det ble holdt taler for dagen, dans, hilsener og hurrarop, et digitalt besøk i alle klasserom, der elevene fremførte dikt, og viste frem ting de hadde laget. En stolt og rørt rektor skrev følgende vakre ord i bloggen sin, etter arrangementet;

 «… Og for en dag! Den overgikk alle mine forventninger. Og det skal tilføyes at etter snart 3 år som rektor på DNS Málaga har jeg lagt meg til kronisk høye forventninger til det meste som skjer på skolen vår. Dagen i går var stemningsfull, høytidsstemt og nær. Det er veldig godt gjort! Jeg er riktignok lettrørt, men denne feiringen sto ikke noe tilbake for den feiringen vi har pleid å ha. Jeg har i alle fall grått like mye som vanlig. Ingen av oss kommer noen gang til å glemme feiringen av 17. mai 2020…»       Trude Jahren, rektor.

Ledige skoleplasser

Samtidig som vi nærmer oss sommerferie, er arbeidet i full gang med å forberede for neste skoleår. Noen familier har dessverre reist hjem under pandemien, men de fleste har planer om å vende tilbake. Det er fortsatt over hundre elever påmeldt til skolestart 2020/21. Mange av elevene våre er fastboende, men også mange nye familier kommer til oss i høst. Vi er ved godt mot, og gleder oss til igjen å å levere verdens beste skole til høsten.

Første skoledag er 26. august. Det er naturlig nok blitt noe ledig kapasitet, så om du har planer om å ta med familien til Spania, er det smart å levere søknaden nå. -Det går bra, vi har det trygt og godt. Skolen har også ansatt en spennende bukett med høyt kvalifiserte og dyktige medarbeidere, i tillegg til den faste staben. Skoleåret 2020/21 skal bli et knallår. Det er vi sikre på. 

Av Nina C. Kaasin Simarud

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.