Månedsmagasinet på Costa del Sol
Nytt fra Sjømannskirken (Juni 2020)

Del

To minutter med presten, juni 2020

Guds ansikt – helt uten maske

I år ble karantene, ansiktsmaske, sosial distanse og antibac plutselig hverdagen. Livet ble endret over natten. Mange er døde, flere mistet arbeid og inntekt, mens andre ble sittende fast borte fra sine.

I disse dager, hvor karantenetiltakene lettes på, er kirkeårets «festtid» over. Det er tida med jul, påske og pinse. Da går vi inn i Treenighetstida, hvor vi lærer mer om hvem Gud er og hva det betyr for oss.

Julebudskapet sammen med påsken fortalte oss at Gud kom til oss, som en av oss, og døde som en av oss. Han sier selv han er i medmenneskene våre og at vi kan se ansiktet hans i dem, uansett hudfarge, legning, kjønn eller religion. Når vi oppdager det, ser vi også at alle er elsket av Gud.

Nå skal vi ønske hverandre god sommer, her eller der. Vi skal stelle pent med de vi er glade i, og med oss selv. Samtidig er vi pålagt å huske at alle mennesker trenger og fortjener å oppleve det samme. Bidrar vi litt til det, er vi Guds hender og ansikt for noen som trengte det. Det er ikke lite!

Noen trenger deg.

Vær Guds ansikt for dem.

God sommer.

Jon Aalborg

Sjømannsprest

Costa del Sol


Åpen kirke tre dager i uken

Fredag 22. mai kunne vi igjen åpne portene på El Campanario for besøkende etter mange uker med stengte dører. Nå har vi åpent tre dager i uken, onsdagfredag og søndag, fra klokken 11 til 14. Vi forholder oss til myndighetenes smittevern-regler og har derfor rigget kirkerommet og patioen for gudstjeneste og kafédrift slik at avstandsregelen på to meter kan holdes. På søndager har vi gudstjeneste kl. 12. Velkommen hjemom igjen!

For deg som vil besøke oss, gjelder følgende: 

·       Vi benytter sideinngangen, ikke hovedinngangen

·       Alle registreres med navn og telefonnummer ved ankomst

·       Vi bruker kun patioen

·       Lekekroken og bassenget er stengt

·       Mineralvann, kaffe, is og vafler er til salgs i kaféen (grøt på fredager!)

·       Betaling skjer via Vipps, kort eller ved eksakt kontantbeløp. Det blir ikke anledning til å veksle kontanter.

Hvis du er syk eller har vært i kontakt med noen som har symptomer på sykdom, må du holde deg hjemme.


Kunstauksjon på nettet

I hele juni måned blir det kunstauksjon på vår hjemmeside med malerier av kunstnerne Astrid Frida Zehetner og Gunnvor Sørhus. Alle inntektene går uavkortet til Sjømannskirken. Auksjonen finner du på denne nettsiden:  www.sjomannskirken.no/kunstauksjon


Sommerstengt kirke

Sjømannskirken, både på Costa del Sol og for organisasjonen som helhet, har de siste månedene opplevd store inntektstap som følge av koronasituasjonen. For vår kirke innebærer det at vi blir nødt til å holde sommerstengt i ukene 29, 30, 31, 32 og 33. Siste åpningsdag blir dermed søndag 12. juli. Resepsjonen er stengt og resepsjonstelefonen vil ikke bli besvart fra 13. juli til 17 august. Beredskapstelefonen er betjent hele sommeren, selv om vi ikke er fysisk til stede. Den er for henvendelser som handler om liv og helse, og som ikke kan vente. Vi gjør spesielt oppmerksom på at vi ikke har folk fysisk tilstede på El Campanario i perioden fra 13. juli til 17. august og bare kan bidra via telefon, også i beredskapssaker. E-post til vår hovedadresse, elcampanario@sjomannskirken.no, vil bli sjekket uregelmessig, og det kan ta tid å få svar. Første dag med åpen kirke etter ferien blir onsdag 19. august. 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.