Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Nå er det ca. ett år siden Korona dukket opp i vokabularet – ukjent, rart og farlig. Fra den ene dagen til den neste ble land mer eller mindre stengt ned. For oss fotballfans skjedde det utenkelige – matchene ble avlyst! Serien ble stoppet, men kom i gang igjen. Siste MálagaCF match ble spilt 17.7 i stekende varme uten tilskuere! Rart…

Det rare året går sin gang

Spania. Malaga. Fuengirola. Overalt stengtes samfunnet. Det var strenge regler for å bevege seg ute. Stengte butikker, barer, restauranter etc. Politi i gatene. Rart og skremmende. Trekkfuglene vendte hjem, mange etter uker med lockdown og karantene. Koronaen med mange navn eksploderte verden over med skremmende hastighet og store konsekvenser, og det virket som om fotballen var noe av det viktigste å fortsette med…

Det rare årets herjer i mange land

Vi kom hjem til åpne tilstander i Norge i fjor vår. Uvirkelig etter lockdown og karantene i Spania. Fotballen hadde startet med mange restriksjoner som i resten av samfunnet. Men ventilen vår, fotballen, var der og lettet litt på trykket og brakkesyken. Alle hadde forskjellige strategier med forskjellige resultater. I noen land spilte de fotball som normalt, med tilskuere, delvis med katastrofale resultater.

Også i MálagaCF skjedde det rare ting

I prosessen med å fjerne sjeiken ble det avdekket mye rart, og det var harde tak på kammerset. En opprydding uten sidestykker i klubbens historie. Men etter utluftingen så det ut til at klubben hadde sikret veien videre. Nye eiere og samarbeidspartnere kom inn med tryggere og bedre styring. Positive signaler. Årets sesong startet 30.9, men også her skjedde det mye rart. Mange nye yngre spillere, reduksjon av trenere, støtteapparat, administrasjon, organisasjon etc. Vi døpte laget ‘Våre nye helter’, og de gjorde det rimelig bra etter forutsetningene. MEN, de måtte spille for tomme tribuner og uten fanatisk hjemmepublikum til å bære dem frem. Den nye fotball-hverdagen ble TV, internett, mobil, nettbrett, aviser, sosiale medier etc. Man måtte følge matchene hjemmefra, ikke sammen med venner på baren. Men fotballen var en god ventil.

Et rart år for Pena Oso Polar

Den nye fotballhverdagen ble hard kost. Ingen turer til La Rosaleda. Ingen møter foran TV med venner og fotballfans. Ingen dype analyser og diskusjoner. Kun hjemme med TV, nett og sosiale medier. Kontakten med medlemmer, tilhengere og andre grupper ble holdt via Facebook, mail og telefon. Så lenge ’Våre nye helter’ spilte, var vi også på ballen. Våre faste arrangementer, fester, årsmøte osv. ble holdt innenfor de lover og regler som gjaldt til enhver tid. Fotballivet gikk sin gang. Eller rettere sagt på tomgang.

Vi vet ikke hvor lenge det rare året eller årene, månedene, ukene eller dagene vil vare. Men vi er som resten av verden og fotballen: Seiglivede og tilpasningsdyktig. Vi vet at det vil komme lysere tider. Når verden tillater det, vil vi igjen følge våre nye helter gjennom tykt og tynt. På La Rosaleda, foran TV, på barer og restauranter, med venner og bekjente. Vi vil være der!

Av Oso Polar

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet