Månedsmagasinet på Costa del Sol
Alltid sterk, alltid Málaga

Alltid sterk, alltid Málaga

Javier Tebas, presidenten for Liga Nacional de Fútbol Profesional, foreningen som administrerer La Liga og La Liga Smartbank (Primera og Segunda División), uttalte seg nylig om Málagas situasjon. Han la vekt på at han mener dommeradministrator José María Muñoz og den nåværende klubbadministrasjonen gjør en god jobb i et vanskelig klima. Tebas støtter handlingsplanen til Muñoz, deriblant ERE-avgjørelsen fra i fjor sommer der en rekke spillere ble fristilt fra sine kontrakter for å redde klubbøkonomien. Samtidig nevnte Tebas at Málaga tross alt har hatt en god sesong, og om man ser poengene opp mot klubbens budsjett, kommer Málaga best ut med minst penger brukt per poeng på tabellen. Det var på en avtalesignering mellom La Liga og Junta de Andalucía (de lokale myndighetene i Andalucía) vedrørende Instituto Andaluz del Deporte de Málaga at Javier Tebas uttalte seg om Málagas situasjon. Det ble også snakket om muligheten til å øke antallet profesjonelle spillere klubben kan registrere. Det nåværende antallet er maks 18 spillere. Resten må være juniorer og reservelagsspillere. Tebas ville ikke love noe konkret rundt dette, men nevnte at Málaga er en fotballby med mange aktive supportere og sesongkortholdere som vanligvis går på kamp, noe som potensielt kan generere inntekter som tillater La Liga å lette på restriksjonene. Det vil langt på vei være avhengig av pandemisituasjonen. Det virker usannsynlig at det blir noen lettelser før publikum er tilbake på kampene og klubben begynner å tjene penger på kampdagene igjen. 

#SiempreFuerte-gallaen

Málaga avholdt sin årlige galla og prisutdeling #SiempreFuerte 25. mars, den fjerde i rekken. Dette er en galla som arrangeres av MCFFundación, som er klubbens plattform for veldedig arbeid, promotering av samfunnsmessige, sosiale, kulturelle, historiske og sportslige prosjekter og verdier, spesielt rettet mot barn og ungdom. 

Årets galla ble presentert av Basti og Cristina Zumaquero, med underholdningsbidrag fra María Peláe og Cristina Morales. Det var flere prisvinnere, men selve hovedprisen gikk til den verdenskjente skuespilleren, Malaguistaen og lokalpatrioten Antonio Banderas, ikke bare basert på hans lange og suksessfulle karriere som skuespiller, modell, sanger, regissør og på andre felt, men vel så mye på bakgrunn av sin rolle som anerkjent filantrop og som et godt eksempel på at hardt arbeid og gode holdninger kan gi stor suksess og anerkjennelse – de samme verdiene Pablo Ráez sto for og står igjen som et skinnende eksempel på. 

Pablo Ráez var navnet på den unge atleten fra Marbella som gjennom sin rolle på sosiale medier og gjennom sitt gode eksempel klarte å sette benmargdonasjon på kartet. Ráez fikk selv påvist leukemi, og mottok to benmargsdonasjoner, men han måtte til slutt gi tapt i kampen mot kreften, og døde bare 20 år gammel i 2017. Gjennom sitt arbeid og tilstedeværelse på sosiale medier, bidro han til at antallet benmargsdonorer i Málaga-området økte med 1300%, med over 11.000 nye givere i 2016. Det ble avholdt en stor begravelse med over 1000 sørgende deltakere den 26. februar 2017 i Marbella. Han sto bak #SiempreFuerte (Alltid sterk), som har tjent som inspirasjon for Málagas årlige galla. Foran et stort bilde av Pablo Ráez tok Antonio Banderas imot æresprisen, og han holdt en rørende tale. Det samme gjorde Pablos far. Slagordet «Vi er alle Málaga» og med Pablo Ráez som eksempel til etterfølgelse, lovet klubbet å kjempe videre for de gode verdiene, for lokalsamfunnet, for barn og unge og for alt som gjør Málaga til Málaga. Det er noe vi kan stille hos helhjertet bak. 


José María Muñoz’ – oppsummering av klubbens status

Dommeradministrator José María Muñoz avholdt den 25. februar sin tredje pressekonferanse i perioden som leder i Málaga Club de Fútbol. Muñoz, som har fått mye av æren for å sikre klubbens eksistens i møte med en svært overhengende konkursfare, hadde mye på hjertet. Vi gjengir de viktigste punktene her. 

Muñoz oppsummerte klubbens status til nå som relativt sunn i økonomisk perspektiv, med potensiale for løse alle problemer dersom alle som skylder klubben penger betaler tilbake snart. Det siktes da konkret til lånet til Al Thani-familien, den pågående rettssaken, overgangspenger fra Villarreal og andre lignende overgangssaker. Samtidig understrekes det at klubben er ganske desperat etter sponsorer, og at det er nødvendig at supporterne og sponsorer tar del i ulike initiativ for å samle inn penger til klubben. Det handler om å skape en balanse i økonomien for å gjøe det mulig å øke det svært begrensende lønnsbudsjettet. 

Muñoz snakket om viktigheten av at det lokale næringslivet støtter mer opp om klubben. Selv om mange lokale selskaper sliter nå, vil det forhåpentligvis løse seg i de neste årene, men det er her og nå at Málaga CF trenger støtten deres, påpekte han. Samtidig er klubben takknemlig for at flere selskaper har blitt med som draktsponsorer sammenlignet med tidligere, da dette er et stort steg i riktig retning. Klubben retter en stor takk til alle sponsorer og bidragsytere, fra den minste frisørsalong til de store hovedsponsorene. 

Málaga CF trenger Málaga – byen, institusjonene og næringslivet, og disse må bli enda bedre på å støtte opp om klubben. Muñoz sammenligner dette med andre klubbledere han snakker med, som forteller at lokalmiljøet i større grad er involvert i klubbene sine, noe han misunner dem. Samtidig understreker han igjen at han setter stor pris på alle som faktisk bidrar. Det må bare bli enda flere som velger å gjøre det samme. 

Muñoz var også innom klubbens forhold til LaLiga og Det Spanske Fotballforbundet RFEF. Han vedkjenner at forholdet ikke var det beste, men at det har bedret seg, noe som bevises av play-off-kamper, SuperCopa og finalen i Copa de la Reina, som RFEF har valgt å avholde på La Rosaleda. Samtidig går Muñoz gjerne hardt til verks i møte med fotballmyndighetene – han er ikke interessert i å få seg venner, og bryr seg kun om det som kan tjene til klubbens fordel. 

På pressekonferansen ble det også gjort klart at Málaga CF ikke er til salgs. Muñoz understreker at klubbens videre skjebne etter at han er ferdig i sin rolle, er utenfor hans kontroll uansett hva som måtte skrives i media om hans ambisjoner i klubben og eventuell støtte til ulike aktører som ønsker å ta over etter at han er ferdig. Frem til da fortsetter tiltakene for å sikre klubbens økonomi, men nå har det dukket opp krav på nærmere 2 millioner euro som klubben ikke hadde regnet med (bl.a. en bot på 500.000 euro som stammer fra et avtalebrudd i forbindelse med signeringen av Amrabat fra Galatasaray i 13/14-sesongen. Bota er for en treningskamp som skulle avholdes, men som aldri ble noe av). Det blir spennende å se hvordan klubben tenker å løse denne nye utfordringen, men den føyer seg bare inn i en lang rekke med store og små utfordringer. 

Til slutt rettet Muñoz en stor takk til supporterne, som fortsetter å støtte klubben selv om de ikke kan møte opp på kampene. På det sportslige området, gav Muñoz sin støtte til Manolo Gaspars ønske om å forlenge avtalen til Sergio Pellicer som hovedtrener, men at klubben venter så lenge de kan med å tilby en ny kontrakt, da de ønsker å tilby best mulige vilkår til Pellicer, som igjen er avhengig av tiltakene som settes inn for å styrke klubbøkonomien frem mot sommeren. 

Resten av punktene fra pressekonferansen kan leses på www.malagacf.com.


Arilds Corner 

Forandringer i Peña Oso Polar

Det har skjedd store forandringer, også for Peña Oso Polar. Det mest synlige signalet er at det svenske flagget er lagt inn i logoen.

Vi ønsker å bli en Skandinavisk Peña.I disse tider er det begrenset hva man kan gjøre utenom den digitale verden. Men styret og medlemmene er aktive i kulissene og planlegger for tiden etter pandemien.Vi er klare når verden åpner igjen. Når fotballen ruller igjen. Da…

Peña Oso Polar ønsker flere medlemmer

Vi ønsker at flere fotball-interessert skal melde seg inn som medlem. Vi har allerede mange svensker som medlemmer. Men, vi ønsker å nå bredere ut. Ikke bare til svensker, men selvfølgelig også til andre nasjoner. Vi ser at mange følger med på våre Facebook-sider. På vår side i Det Norske Magasinet og deres nyhetsutsendinger, samt på Málaga CFs web og Facebook-sider.

Meld deg inn som medlem i Peña Oso Polar. Det er GRATIS ! og uten forpliktelser.

Bruk mailen som du finner i Fakta-boksen nederst på siden. Da kan vi også kommunisere på mail som vi gjør med alle registrerte medlemmer.

Fotball-verdenen og Málaga CF forandrer seg raskt. Og vi henger med.

Av Fredrik Alnæs

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.