Månedsmagasinet på Costa del Sol
De fristilte Málaga-spillerne – hvor er de nå?

De fristilte Málaga-spillerne – hvor er de nå?

Nye spillere ble hentet inn, en rekke av dem på lån, og resten på rimelige kontrakter for å erstatte spillerne som forlot klubben. Vi tar en gjennomgang av spillerne som ble fristilt av Málaga for å se hva statusen deres er nå.

Juanpi Añor var lenge en lovende spiller, og en av en rekke venezuelanere som fikk sitt profesjonelle gjennombrudd i europeisk fotball i Málaga CF. Det var ventet at Juanpi ville følge samme utvikling som spillere som Sergi Darder, Samu Castillejo, Samu García, Javi Ontiveros, Pablo Fornals og andre unge talenter som spilte godt for klubben før de ble hentet av andre klubber for gode penger. Likevel klarte aldri Juanpi å slå ordentlig til. Det ble alltid bare nesten, med enkelte gode kamper, men lengre rekker med middelmådige prestasjoner. Nå spiller Juanpi for Al-Ain i Saudi-Arabia, en klubb som kun har spilt i øverste divisjon siden 2018 og der venezuelaneren nok må sies å være den største profilen. Han har scoret fire mål på åtte kamper siden han signerte i oktober. For Málaga spilte han 121 kamper og scoret åtte ganger.

Renato Santos virket som en lovende signering da han kom til Málaga sommeren 2018. Den portugisiske høyrevingen fikk da også nesten 60 kamper for «Los Boquerones», men ble ikke beholdt da øksa falt i sommer. Han har siden årsskiftet spilt for greske Volos på nest øverste nivå.

Esteban Rolón – en spiller sjeik Al Thani insisterte på at klubben skule kjøpe, fordi han hadde en tanke om at Rolón og Cecchini, to argentinske spillere, ville bli hete salgsobjekter for Málaga. Det ble de aldri. Rolón, som ble hentet fra Argentinos Juniors for rundt 3,2 millioner euro sommeren 2017, gikk gratis til Huracán i hjemlandet i november.

Emanuel Cecchini kostet klubben rundt 4,6 millioner euro da han ble hentet fra Banfield sommeren 2017, og etter flere utlån ble han fristilt i sommer. Nå står 24-åringen uten klubb.

Luis Hernández ble hentet fra Leicester vinteren 2017 for rundt 2 millioner euro, og ble en viktig spiller for Málaga. Totalt fikk den tidvis skadeplagede forsvarsspilleren 110 kamper i den blåhvite drakta før han forsvant videre til israelske Maccabi Tel-Aviv der han spiller nå. Dette er en spiller mange nok gjerne ville ha beholdt i Málaga, men det var ikke mulig ut fra den økonomiske situasjonen for et halvt år siden.

Diego González ble hentet fra erkerivalen Sevillas reservelag for rundt 2 millioner euro, sommeren 2017. Han fikk 73 kamper før han ble ofret sammen med de andre også fikk sine kontrakter terminert. Han har når dette skrives fått ni kamper for Elche i La Liga.

Dani Pacheco ble signert sommeren 2018, og da kunne han lykkelig fortelle at han nå endelig var kommet «hjem». 30-åringen er fra Pizarra, en liten by 30 kilometer fra Málaga. Han spilte for klubben som gutt, før han ble hentet av Barcelona og så av Liverpool. Nå står Pacheco uten klubb etter å ha spilt 44 kamper for Málaga uten å utmerke seg noe særlig. Knuste drømmer.

Badr Boulahroud er den siste av de åtte spillerne som ble fristilt i fjor sommer. Den marokkanske midtbanespilleren ble hentet for 600.000 euro fra FUS Rabat i hjemlandet sommeren 2018 av Caminero som da var sportsdirektør. Badr ble aldri en Málaga-helt, og står nå uten klubb. Han scoret ett mål på 28 kamper; et mål undertegnede ble vitne til i siste ordinære serierunde av 2018/19-sesongen mot Elche. Málagas satsning på marokkanske spillere har ikke alltid betalt seg så godt.

Spillerstall og støtteapparatet som startet sesongen 2019/2020 (bildet) er kraftig barbert. En rekke viktige spiller, men også noen «bomkjøp», forsvant ut da sjeiken ble kastet ut av Málaga CF. Foto: Málaga CF

Fotballen – et lys i mørke

Vi er inne i en av de mørkeste tider noensinne. Ikke bare i Spania og Norge, men i store deler av verden. Men fotballen har vært til trøst og glede for mange, ikke bare for fans og fotballpublikum, men også for alle med «brakkesyke». Frustrasjon og mismot har blitt sterkere og sterkere. 

Men fotballen har vært en ventil og avleder for følelser og håpløshet. Ikke i selve kampen om kula. Men både aktive, fans, publikum, befolkninger, kulturer etc. har gjennomgått en gradvis endring og tilpasning.Alle aktive, unge som gamle, har måttet legge om hverdagen med kameratskap, trening, matcher, osv.

Fansen hardest rammet

Publikum har møtt stengte arenaer mange steder, noe som selvfølgelig ha gått hardest ut over fansen. Men verst er det å ha mistet gleden av å gå på match. Alt før, under og etter kampen. Juble og gråte sammen med likesinnede. Heftige meningsutvekslinger hjemme og ute. Diskusjoner og dype analyser. Litt av » meningen ved livet » er borte for de mest ivrige. Men ballen ruller tross alt.

Media er blitt redningenMediedekningen er massiv. Ikke bare lokalt, men også nasjonalt og internasjonalt. Serier, internasjonale ligaer, cuper, etc. Hvert spark dekkes, hvert mål med mange repriser. Hvert trekk og taktiske finurligheter, trenere, spillere, etc. Eksperter og paneler florerer. Helter og profiler bygges opp og rives ned.

Media-showet går med fullt trøkk, og trykket lettes for oss som følger med. Mange har vel ikke vært så godt orientert og engasjert – noen gang.

Betalingsløsninger, abonnement, reklame, store seertall og følgere, etc. gir penger i kassa. Dette strøs utover i systemene til glede for forbund, klubber, utøvere, aktiviteter, sponsorer, annonsører, osv.Dette er det som holder hjulene i gang.Hva med Málaga CF?Sesongen er halvspilt, og resultatene er opp og ned. Faktisk kanskje litt i overkant av det mange forventet før seriestarten. Våre nye helter har kjempet med ryggen mot veggen i mange matcher og høstet mange poeng og lovord.

De nye spillerne, trenerne, støtteapparat, administrasjon og ansatte. Alle har gjort en flott jobb etter at sjeiken og hans medløpere ble sparket og man kunne puste friere.De som har jobbet med å rydde opp, har jobbet natt og dag med å skape en trygg grunnmur å bygge videre på.

Alt dette har resultert i at klubben ser ut til å få inn nye investorer og støttespillere.Spanias femte største by – Málaga – kan igjen få et lag alle kan være stolte av.…og hva Peña Oso Polar?

Vi står på. Det har vært årsmøte. Kontinuitet og fornyelse i styre og stell gikk uten rabalder. Noen har trådt til side etter lang og tro tjeneste, og nye har kommet inn. En fin blanding av rutine og fornyelse.

Arbeidet med videreutvikling på mange områder er i gang og vil komme i løpet av våren.

Fornyelse av medlemsskapet, og rekruttering av nye medlemmer er i full gang.

Nå følger vi våre nye helter på tv, web, etc. Enn så lenge. 

Men i tankene vil vi igjen være på hjemmestadion La Rosaleda. Vi ser for oss reisene til La Rosaleda, en liten «pit-stop», inn på tribunen og juble og heie sammen med tusener av andre.Det kommer. Vi gir aldri opp!


Kontakt med La Peña Oso Polar

Vi i Peña Oso Polar – den eneste offisielle norsk/svenske supporterklubben til Málaga CF – arbeider hele tiden for å gjøre tilbudet til medlemmer og følgere bedre. Vi benytter Facebook og e-post.

Vil du bli med i supportergruppa Peña Oso Polar eller dra på fotballkamp med Málaga CF når det omsider kommer i gang, ta kontakt på:www.facebook.com/pena-oso-polarE-post: penaosopolar@gmail.com

Av Fredrik Alnæs, Málaga de Noruega

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.