Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Jula er på mange måter barnas høytid. Det er fordi barn på en særskilt måte har evner til å leve i nuet. De lever seg inn i de mange julefortellingene som overskrider erfaringene våre, og det ikke er så mye som skal ligge under treet, for at det skal bli magisk. At vi voksne har tilbøyeligheten til å dra julefeiringen ut av proporsjoner, er en annen sak.

I år er det flere enn noen gang som spør om hjelp til å redde julefeiringen for barna sine. Og det er mange som ønsker å gi. Det at noen tør å legge bort sin egen fasade ved å spørre om hjelp, går rett inn i hjertet. I den andres sårbarhet, ser vi ofte vår egen. Vi er i slekt.

Jeg har skjønt at spanjolene er veldig opptatt av julekrybbene. I sentrum av disse krybbene ligger det sårbare lille barnet omsluttet av sin mor og far. Jesus trer inn i vår verden ved å gjøre seg fullstendig avhengig av andres omsorg.

Denne siden ved juleevangeliet går rett inn i mitt hjerte hver gang jeg grunner litt på det. Jesus er som oss, han er en av oss.

Og nettopp fordi han er en av oss i ett og alt, han er vår slekt, så hadde han i påsken mulighet til å sone alle menneskers ugjerninger. Julens dramatiske fødselsfortelling er starten på den tilstanden vi en gang skal oppleve. Den beskrives slik i sangen Tenn lys: «Må jord og himmel møtes, ett lys er tent for det».

Espen Holm
Sjømannsprest, Costa del Sol   

Julen på El Campanario

Program for Julaften

Kl. 13.30           Kirken åpner

Kl. 14.00           Julegudstjeneste på Sjømannskirken

Kl. 16.00           Julegudstjeneste På Sjømannskirken

Kl. 17.00           Julemiddag på Sjømannskirken

Julemiddagen er nå fullbooket.

Program 1. juledag

Kl. 11.30           Kirken åpner

Kl. 12.00           Høytidsgudstjeneste m/kirkekaffe

Romjulskafé 27. – 30. desember

Onsdag – lørdag kl. 11.00 – 15.30

Nyttårsaften 31. desember

Kl. 12.00           Nyttårsmeditasjon m/kirkekaffe

Stengt kirke i januar
Sjømannskirken holder stengt de to første ukene i januar grunnet avspasering og planlegging. Første åpningsdag etter denne perioden blir onsdag 17. januar.

20 års-jubileum og bispevisitas
I 2024 er det 20 år siden Sjømannskirken åpnet kirken på El Campanario i samarbeid med Diakonhjemmet. Jubileet vil markeres gjennom utvalgte arrangementer i løpet av året. Først ut er besøket av biskopen av Bjørgvin, Ragnhild Jepsen og kombinert visitas- og jubileumsgudstjeneste søndag 4. februar klokken 12.00.

Gruppeturer til El Campanario
Tidligere vinterassistentpar på El Campanario, Ragnhild og Stein Kåre Ulvestad, står som verstap når Sjømannskirken til neste år vil arrangere gruppeturer til El Campanario. To uker i mars og to i oktober er satt av i 2024. De reisende bor på vårt gjestehus og får oppleve kultur, natur, utflukter, gode måltider, aktiviteter og hyggelig samvær. Mer informasjon om disse turene finner du på vår hjemmeside, eller ved å skanne QR-koden. [lag en QR-kode av denne nettsiden: https://www.sjomannskirken.no/kirke/costa-del-sol/aktuelt/gruppetur-til-el-campanario/]

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.