Månedsmagasinet på Costa del Sol
Skal det være et lite halmstrå?

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Når dette skrives er det noen dager siden Málaga kjempet seg til 3-3 hjemme mot Elche. I denne kampen startet Málaga-manager Víctor med elleve utvalgte spiller verdt 11,1 millioner euro, noe som var 6,3 mill euro mer enn Elches verdi ifølge den digitale sportsavisen El Desmarque.

 
Sportsavisens kilde er Transfermarkt, en anerkjent nettside som bl.a. spesialiserer seg på spilleroverganger og verdi på spillere. Spiller for spiller har Málaga potensielt den mest verdifulle troppen i LaLiga SmartBank!

Troppen koster 26 mill. €

Av de elleve som startet kampen mot Elche, vil Transfermarkt ha det til at Luís Hernández (verdt 2,5 mill. euro), Juanpi (verdt 2 mill. euro), Juankar (verdt 1,2 mill. euro) og Munir (verdt 1 mill. euro) var de mest verdifulle spillerne, tett etterfulgt av Cifu, Keidi Bare og Pacheco som alle er verdt 800.000 euro. Med dette som utgangspunkt, kan man begynne å danne seg et bilde av januarvinduet.
Transfermarkt oppgir den totale markedsverdien på Málagas tropp til 26 millioner euro, men realiteten er selvfølgelig at enhver tropp er verdt det andre lag er villig til å betale. I et tenkt utfall på Málagas økonomiske krise der klubben ikke klarer å skaffe 5 millioner for å betale gjelda, kan salg av spillere bli helt avgjørende. Men hvem kan Málaga selge fra en tropp som har elendige sportslige resultater å vise til så langt denne sesongen?
 

Hvem skal ut?

Det bør være en prioritet å ikke selge for mange spillere, all den tid det er begrensede midler tilgjengelig for å hente erstattere. Derfor bør Gaspar ta sikte på å selge noen få av dem som er verdt mest.
 
Luís Hernández har vært på vei bort tidligere, og kan være aktuell for et salg i januar. Med en verdi på 2,5 mill euro, har klubben kommet et godt stykke på vei ved et salg. Iván Rodríguez, Alex Mula og José Rodríguez, som ikke ble registrert for spill i sommer, er høyaktuelle for salg. Samlet er disse spillerne verdt opp mot 2,3 millioner euro per nå.
 
Juanpi er en annen som godt kan være aktuell for et salg, og bør skaffe klubben 1-2 millioner euro. Keko er også verdt omtrent det samme. Nevnes kan også Cecchini på utlån i Seattle Sounders med utkjøpsklausul på rundt 2 millioner euro. Problemet er at han går en usikker fremtid i møte i MLS-klubben ettersom han ikke spilte noen stor rolle i gullsesongen som nylig ble avsluttet.
 
Dersom alle eller noen av disse selges, evt. én eller flere andre, bør klubben sitte igjen med nok penger til å dekke gjelda. Spørsmålet vil da være om det finnes noen billige alternativer som kan erstatte dem, og forhåpentligvis hjelpe klubben med å plukke nok poeng til å unngå nedrykk fra Segunda.
Det ryktes at Manolo Gaspar har siktet seg inn på flere alternativer på spissplass fra Segunda «B». Aktuelle spillere kan være Joselu (32, Racing de Ferrol) og Tony Gabarre (29, Atl. Baleares), som står med ni mål så langt i sin gruppe.
 
Rubén Mesa (27, Rayo Majadahonda) og Darío Poveda (22, Atl. de Madrid «B») har scoret åtte ganger hver. Miguel de la Fuente (20, Real Valladolid «B») og Barbero (21, Osasuna «B») har henholdsvis åtte og syv scoringer i sin gruppe. Det er mest aktuelt med forsterkninger fra Segunda «B» og andre klubbers reservelag, og som i sommer kan nysigneringer kun få maks 80.000 euro i året i lønn i tillegg til et noen andre økonomiske krav også må oppfylles.
 
Nå mot slutten av året blir dette i best fall bare spekulasjoner, men en Malaguista lærer seg å finne noen halmstrå å gripe etter der de kan oppdrives. Et godt kollektiv gir større sjanse for seier, og det har vært et av hovedproblemene denne sesongen. Vi håper på en rask løsning på de overhengende økonomiske problemene, et styrket kollektiv og snarlig bedring på banen, uansett hvor vanskelig det er å tro på.
Uansett er vi Malaguistas nå og for all fremtid – Vamos Málaga!
 
Av Fredrik Alnæs, Málaga de Noruega

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet