Månedsmagasinet på Costa del Sol
Velkommen til Det Norske Magasinets desember-utgave 2019!

Velkommen til Det Norske Magasinets desember-utgave 2019!

I år gleder jeg meg helt vilt til jul og nyttår! Hele året har vært usedvanlig travelt, med mer enn 200 reisedøgn til 25 forskjellige land, på fire forskjellige kontinenter. Denne måneden har også vært veldig spesiell – ikke fordi det er julemåneden, noe som i og for seg gjør at måneden blir spesiell uansett, men for meg har den vært spesiell fordi jeg har besøkt et av de landene som ofte beskrives som et av verdens mest lukkede land. Ofte sidestilles og sammenlignes dette landet med Nord-Korea, og noen påstår sågar at det er vanskeligere å besøke enn Kim’en sitt land. Jeg var i Eritrea, og det må sies; for en fantastisk opplevelse! Landet er nydelig, med flott natur, geografi, arkitektur og arkeologi, strender ved Rødehavet, korallrev, ja, Eritrea har absolutt alt! Dog må man kunne klare seg for en stakket stund uten forbindelse til omverdenen. Vestlige mobiltelefoner virker ikke i Eritrea, og internett er i beste fall utrolig tregt, om det i det hele tatt er tilgjengelig. Men dette har også en positiv side. Overalt sitter folk og hygger seg sammen, og ingen sitter med nesa og tankene i smarttelefonen, slik vi dessverre ser overalt i vårt samfunn. Folk i dag klarer ikke et minutt «kjedsomhet» uten at de er nødt til å sjekke mail, facebook, eller noe annet helt uvesentlig i den store sammenhengen. Den største overraskelsen var dog at Eritrea har hatt et forbud mot plast og plastposer i snart 10 år. Hele 10 år! Hint, hint vestlige verden – er det på tide å slutte å bare snakke om det, og heller gå til verks med handling?
 
Tradisjonelt har jeg ikke vært noen stor fan av julehøytiden og alle helligdagene. Men i år skal jeg bare nyte denne høytiden sammen med familien i Norge, skjemme bort min kone og barn, og slappe av. Deretter blir det tid for januar på Costa del Sol, og det ser jeg frem til med stor glede. Forhåpentligvis blir det tid til en fotballkamp eller to, og måtte de blå heltene vinne og komme seg unna nedrykkssonen. Byen fortjener et lag i La Liga, og definitivt ikke i tredje divisjon.
 
Med de beste ønsker om en fredfylt julehøytid for alle våre venner og lesere i Spania og i Norge; på vegne av alle oss i redaksjonen ønsker vi dere en Riktig God Jul og Godt Nyttår!
Tom Halvorsen

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.