Månedsmagasinet på Costa del Sol
200 000 briter i Spania frykter det verste · Nytt parlamentsvalg 10. november · Thomas Cook går konkurs

200 000 briter i Spania frykter det verste · Nytt parlamentsvalg 10. november · Thomas Cook går konkurs

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

200 000 briter i Spania frykter det verste

brexit
Det nærmer seg 31. oktober, som er fristen for forhandlingene når det gjelder Brexit. Det er ikke mye som tyder på en fredelig exit. Meldingene fra Boris Johnson og hans stab går mot en tøff Brexit – dvs. at Storbritannia trekker seg ut av EU uten klarhet om fremtidige handelsavtaler og samarbeid med de andre medlemslandene. Det betyr også at samarbeidet i helsesektoren stopper opp. Det skaper bekymring for de britene som bor i andre EU-land i dag. Og bekymringene har vokst seg større de siste dagene etter at den britiske helseministeren uttalte at regjeringen kun vil dekke helseutgifter (inkludert sykehusopphold) i en periode på seks måneder etter Brexit for briter bosatt utenfor Storbritannia. Denne kunngjøringen har sendt ut sjokkbølger i alle kriker og kroker av Costa del Sol, hvor det bor 80 000 briter – de fleste i en alder hvor privat helseforsikring enten ikke kan tegnes eller er svært kostbar.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Nytt parlamentsvalg 10. november

pedrosanchez
Tirsdag ble det offisielt vedtatt at det blir nyvalg i Spania – igjen. Som ventet var det ingen som kunne eller ville bøye seg under de siste forhandlingene, så nyvalg var det eneste alternativet for Pedro Sánchez og Sosialistpartiet som vant valget i april.
Dette er femte gang på bare ti år at det gjennomføres parlamentsvalg. Denne gangen reduseres partienes kampanjebudsjett med 30 prosent og valgkampen vil vare i åtte dager fra 1. november til 8. november. 9. november er satt av til refleksjon og søndag 10. november gjennomføres avstemningen.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Thomas Cook går konkurs

thomascook
En av verdens største og eldste turoperatører er erklært konkurs. Etter 178 år i reiselivsbransjen har Thomas Cook kastet inn håndkleet, noe som selvfølgelig bekymrer reisebransjen og 600 000 reisende rundt i verden som nå må finne alternative måter å komme seg hjem fra ferie på. Med 50 hoteller og et mindre flyselskap var Thomas Cook en av de store aktørene på det spanske markedet – ikke minst på Kanariøyene og Balearene. Thomas Cook etterlater seg et hav av uferdige kontrakter med forretningspartnere over hele verden og en gjeld på 1.600 millioner euro. I løpet av de siste årene har selskapet vært preget av fusjoner, kutt, kapitalutvidelser, gjeldssanering og store fall på børsen.
 
 
 
 
 
 
 
{loadposition google}
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet