Månedsmagasinet på Costa del Sol
Å pusse opp bolig i Spania – slik gjør du det

Å pusse opp bolig i Spania - slik gjør du det

Det er mange som ønsker å gi sitt spanske hus eller leilighet en liten ansiktsløfting, men som ikke helt vet hvor man skal begynne. Det er utfordrende å finne gode håndverkere som forstår ønskene dine, og i tillegg må man sette seg inn i spansk byggelov. Hva er egentlig lov å gjøre med huset eller leiligheten uten å søke?

Mange valg må tas underveis. Hvilket kjøkken skal man velge, hvor kan man finne en god sofa, eller hva gjør man med uteplassen?

Før du starter

Det er viktig å tenke gjennom budsjett og hva man ønsker å pusse opp. Skal du gjøre litt og litt, eller ta hele huset i en omgang?
Skal man gjøre mer enn å male, må man som regel søke. Da må man også ha en spansk arkitekt med riktige godkjennelser som sender inn søknaden på dine vegne. Skal du renovere og innrede i «skandinavisk stil», kan det være greit å forklare selv små ønsker veldig tydelig.
Og må du søke, kan det være lurt å tenke igjennom om du har flere planer for å pusse opp i fremtiden. I så fall kan være smart å søke om alt samtidig, ettersom det kan påløpe store utgifter på byråkrati. Slik unngår du samme kostnaden flere ganger.

Disse kan hjelpe deg

HOME Andalu Living har et team med prosjektkoordinatorer, arkitekter og interiørarkitekter som kan hjelpe deg, enten du vil pusse opp en leilighet eller kjøpe og renovere et hus.
– Vi vet at det kan føles usikkert å stå i slike situasjoner i et nytt land. Derfor jobber vi med kundene våre hele veien, fra planlegging av oppgraderingen til møtet med spansk byråkrati. Ikke minst bidrar vi med gode håndverkere som kan utføre jobben, sier Cecilia Stockman-Kaas, grunder og interiørdesigner.
Hun vet hva hun snakker om, selv bygget de sitt drømmehus i Andalucia for 10 år siden.
– Vårt team holder seg til enhver tid oppdatert på boligtrender, har egne leverandører og god oversikt over produktutvalg i Spania. Vi kan hjelpe deg med smarte arkitektoniske løsninger og bistå med innredning, fortsetter hun.
Du kan gjerne kontakte HOME Andalu Living for en prat eller et besøk hvis du er i gang eller planlegger oppgradering. Stockman-Kaas sier at ingen prosjekter er for store eller for små.
Uansett hva du skal i gang med, har hun et godt råd å gi på veien: – god planlegging er nøkkelen til suksess, avslutter hun.

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.