Månedsmagasinet på Costa del Sol
Gratis motorvei henger i tynn tråd · Svak nedgang i utbygging · Nye offentlige prosjekter igangsettes raskt

Gratis motorvei henger i tynn tråd · Svak nedgang i utbygging · Nye offentlige prosjekter igangsettes raskt

Gratis motorvei henger i tynn tråd

Det vakte stor glede blant bilistene på Costa del Sol da det spanske transportdepartementet for en måneds tid siden kunngjorde at betalingsmotorveien AP-7 mellom Fuengirola/Mijas og Marbella skulle bli gratis fra neste år. Meldingen kom samtidig med kunngjøringen om at motorveiene fra Sevilla til Cádiz, og fra Alicante til Tarragona, også ville bli gratis fra 2020. Gleden ble imidlertid kortvarig, ettersom transportdepartementet nå er i tvil om AP-7 skal åpnes for gratis trafikk. Nyheten om at den nåværende betalingsmotorveien skal bli gratis har iallefall nå blitt fjernet fra de fleste offentlige nettsteder.
Motivasjonen var i utgangspunktet at leieavtalen med selskapet som håndterer AP-7-motorveien utløper, og at myndighetene ville redusere trafikken på kystveien N-340 som ofte preges av trafikkproblemer og ulykker.
 
 
 
{loadposition google_native}

 
 
 

Svak nedgang i utbygging

byggeri spanien
For første gang siden 2014 registrerer Málaga-provinsen nå en nedgang i antall nye byggetillatelser. I første halvår ble det utstedt 3 901 byggetillatelser, noe som tilsvarer fem prosent mindre enn i fjor. Mengden nye prosjekter er fortsatt høy, men nedgangen i byggingen påvirker nesten alle kommunene i provinsen. Francisco Sarabia fra Arkitektskolen i Málaga er allikevel ikke bekymret når det gjelder utviklingen. Han mener at man bør analysere tallene for hele året for å kunne danne seg et riktig bilde av utviklingen. Han er mer bekymret over den den langsomme saksbehandlingen i den offentlige forvaltningen, og mener at mange store prosjekter trekker ut i tid eller aldri kommer i gang på grunn av den langsomme håndteringen. Han påpeker at mindre byråkrati er nødvendig for å holde byggeaktiviteten i gang.
 
 
 
{loadposition google}

 

 

Nye offentlige prosjekter igangsettes raskt

 
Elias Bendodo
Det er nå seks måneder siden skiftet i det andalusiske parlamentet, og det kommer stadig nye avsløringer. Talsmannen for den nye regionale regjeringen, Elías Bendodo, kunne i midten av uken offentliggjøre at den tidligere PSOE-regjeringen kun har brukt en fjerdedel av midlene som Junta de Andalucía har mottatt i EU-midler. Av uforklarlige grunner har midler til infrastruktur og regionale utviklingsprosjekter aldri blitt igangsatt. Elías Bendodo lover at den nye regjeringen vil gjøre alt de kan for å sette i gang en rekke prosjekter. Han understreker at det skal skje raskt, ettersom de fleste midlene må benyttes innen 2023.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.