Månedsmagasinet på Costa del Sol
Treg start på turistsesongen · Goya-prisen til Málaga · Spania fortsatt uten regjering

Treg start på turistsesongen · Goya-prisen til Málaga · Spania fortsatt uten regjering

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Treg start på turistsesongen

De høye forventningene til årets turistsesong innfrir ikke. Dette har ført til at de fleste hotellene i Málaga-provinsen har måttet lansere nye spesialtilbud fra midten av juli for å forsøke å fylle hotellrommene. Tilbudene gjelder også flere steder i begynnelsen av august. Styrelederen for Costa del Sols hotelleiere (Aehcos) vil allikevel ikke beskrive sesongen som dårlig, men bekrefter at «den positive trenden vi har nytt godt av de siste tre til fem årene nå har snudd. Det er spesielt de tyske og engelske turistene som besøker andre destinasjoner som Tyrkia, Hellas og Egypt», sier Luis Callejón, som håper innenlandsk turisme vil gi provinsens hoteller en god august måned. Restaurantbransjen merker også nedgang i aktiviteten, mens formannen for sammenslåingen av turistbolig-eiere (AVVA) er godt fornøyd med et belegg på 75 prosent.
 
 
 
{loadposition google_native}
 

 

Goya-prisen til Málaga

goya malagaDen spanske filmindustriens prestisjetunge prisutdeling, Goya, vil neste år arrangeres i Málaga. Utdelingen av Goya-prisene gjennomføres vanligvis i Madrid, men Málagas kandidatur er så sterk at prisutdelingen i 2020 for første gang får Málaga som vertsby. Prisene vil utdeles i sportspalasset «Martin Carpena» som har plass til litt over 10 000 tilskuere. Det storslåtte showet får et totalbudsjett på 2,4 millioner euro, som delvis er dekket av kommunen og en rekke sponsorer som banken UniCaja. Kommunen anser imidlertid vertskapet som en svært god investering, ettersom Goya-prisutdelingen sendes direkte på spansk TV og er et av årets mest sette programmer.
 
 
 
{loadposition google_native}
 

 

Spania fortsatt uten regjering

pedro sanchez psoe
Det er nå 100 dager siden spanjolene gikk til valg, men ingen ny regjering er på plass. Til tross for det klare valgresultatet 28. april, har spanske politikere ikke klart å skape grunnlag for en ny regjering. Valgets klare vinner, Sosialistpartiet PSOE, hadde alle kort på hånden for å samle et flertall. Partiet kunne både inngå en flertallsregjering med sentrumspartiet Ciudadanos, og med Podemos-partiet som med noen få stemmer fra de mest moderate nasjonalistiske partiene også ville kunne danne en flertallsregjering. Det første alternativet falt raskt bort på grunn av uenighet mellom de to partilederne. Og forholdet til Podemos har blitt kaldere og kaldere i sommervarmen ettersom Pedro Sánchez kun vil inngå kompromisser med Podemos, men ikke tilby partiet ministerposter i en ny regjering. Situasjonen kan reddes, men et nytt valg til høsten er ikke lenger en utopi.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet