Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email
Costa del Sol er fantastisk om sommeren – strendene viser seg fra deres beste side, restaurantene disker opp med de lekreste retter, nystrøkne duker og ekstra god betjening. Selv om det er helt vidunderlig å slappe av i en strandstol og hoppe i havet direkte derfra, så kan vi alle nå et punkt hvor havet rett og slett ikke er avkjølende nok og skyggefylte steder plutselig blir avsindig ettertraktede. Her følger noen forslag til deg som gjerne vil underholdes i skyggen denne sommeren.
 

Stikk på kino

Et riktig godt sted å finne skygge i sommervarmen er i kinoene langs Costa del Sol. De fleste kinoer viser filmer med engelsk tale eller engelsk tekst. Hold øye med bokstavene VO (versión original) eller VOSE (versión original, subtitulada en español). Det betyr at filmen er hhv. i originalversjon eller originalversjon med spanske tekster.
Det er ikke kun de nyeste blockbustere som kan nytes fra de myke setene i salen. For eksempel viser kinokjeden Cinesur ofte gamle klassikere, samt live opera og teater, fra noen av verdens største scener.
Se mer på www.cinesur.com
 

Dra på akvariet

Selv om flotte saltvannsfisk også svømmer rundt i Middelhavet, kan det være en forfriskende og svalende opplevelse å dra til akvariet og se de flotte eksemplarene ’nede i fra’. 
Hos Sea Life i Benalmádena kan du betrakte de vakre fiskene uten å få en eneste solstråle. Du kan endog prøve å mate rokkene.
Sea Life er åpen alle dager fra 10 – 19.30. Adgang koster 16 € og gjelder hele dagen, så du kan gå ut og spise lunsj og ta et besøk til om du har lyst til det.
Finn mer info på www.visitsealife.com
 

Oppdag en grotte

Dra på grottevandring! I tillegg til å inneholde fascinerende forhistoriske funn er grotter geniale i sommervarmen, da det er en konstant kjølig temperatur på ca. 20 grader. Det finnes flere grotter på Costa del Sol, den mest kjente og nok mest imponerende er Cueva de Nerja.
Det anbefales å kjøpe billetter online. Adgang koster 12 €. Grotten har åpent fra juli til og med september i tidsrommet 9.30 – 19.
Få mer info på www.cuevadenerja.es
 

Besøk et museum

Málaga har virkelig mange vidunderlige museer. La deg ikke lure av størrelsen! De største museene gir ikke nødvendigvis de største opplevelsene. Det er museer hvor du kan røre, smake, støye, filme, ja, det finnes respektinngytende museer til fordypelse og oppdagelsesmuseer til å vekke alle sanser. Uansett om du har 5 eller 50 minutter, så skal du nok klare å finne et museum som er verdt å besøke. Det Norske Magasinet har besøkt en del av dem – du finner alle museumsartiklene på www.norskemagasinet.com under ’Museer i Málaga’. Eller les museumsartikkelen i dette magasinet, som denne måneden handler om CAC, Málagas museum for moderne kunst.
 

Spill bingo

På en varm sommerdag kan man være sikker på at bingohallene er kjølige og velbesøkte rundt omkring langs kysten. Det krever ikke de store forutsetningene å spille bingo ’på spansk’. De fleste haller viser endog de oppropte numrene på skjermer i bordene, så selv om man ikke kan alle de spanske tallene på rams er dette ingen hindring – man skal dog være oppmerksom på at det går vesentlig raskere enn når man spiller bingo i Norge. Både unge og gamle frekventerer disse hallene, som på sin egen merkelige måte gir deg innpass i en del av Spania som de fleste ikke kjenner til.
En plate koster ca. 1 € og i de fleste haller spilles det hele dagen lang.
 

Dra på shopping

Ikke en solstråle i sikte, kjølig luft og strategisk plasserte caféer og restauranter. Det er fristende å dra på shopping og få stilt både kjøpelyst, sult og tørst når sommervarmen melder sin ankomst. På Costa del Sol har vi både La Cañada i Marbella samt Miramar-senteret i Fuengirola. Begge har åpent hele dagen mandag til lørdag og begge har åpent om søndagen t.o.m. 15. september.
Få mer info på www.miramarcc.com og www.lacanadashopping.com
 
Av Louise Mercedes Frank, louise-mercedes@norrbom.com

Del

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Kanskje du også vil like

Søk på Det Norske Magasinet