Månedsmagasinet på Costa del Sol

Del

En kriger, en selverklært hipster, en spiller som flykter fra fotballens luksusliv og ikke minst en meget god høyreback. Dette er nøkkelord for å beskrive en spiller som Miguel Ángel Garrido Cifuentes. Mest kjent som bare ”Cifu”.

 
Cifu som er født i Granada-området, kom til Málaga CF, først på lån fra Elche i vintervinduet i 2016. Helt siden han kom til Málaga under Javi Gracia, har Cifu slitt med å få vist seg fram og har vært på mange utlån.
Hovedpersonen forteller selv om den tøffe tiden i et intervju med den spanske sportsavisen ”AS”: ”Javi Gracia ga meg aldri minuttene til at jeg fikk vist meg fram, heller ikke Juande Ramos”.

På utlån til rivalen

Derimot ble Cifu sendt på utlån. Først til Girona der han var med på å rykke opp til La Primera – førstedivisjon. Under Míchels ledelse i Málaga CF begynte han å få noen få sjanser, men i januar 2018 var det nok en gang duket for utlån. Denne gangen til vår nåværende opprykkrival, Albacete.
Det er all denne kjempingen og slitet for en plass på Málagas førstelag som gjorde at målet mot Real Oviedo, for noen runder siden, betød noe helt spesielt. Det var nemlig Cifus første scoring for Málaga CF, og det var første gang kjæresten hans så han score – fra tribuneplass – noensinne.

Ikke noe luksusliv

I en fotballverden full av spillere som lever i luksus og som isolerer seg fra ”vanlige folk”, stikker Cifu seg fram som en skarp kontrast. Holdningene og livsstilen til 29-åringen, sammen med hans kvaliteter som høyreback, har gjort at han lenge har vært én av de største publikumsfavorittene på hjemmestadion Estadio La Rosaleda.
Utenfor banen er Cifu nemlig en helt spesiell og unik fotballspiller. Høyrebacken bor i Pedregalejo med sin samboer og sine hunder, som han flittig legger ut bilder av på sosiale medier. Han kan dessuten fortelle at han gjerne tar vanlig rutebuss når han skal til ulike steder i sentrum og at han setter pris på de små, hverdagslige tingene; som blant annet en tur i nærområdet.
Når Cifu får spørsmål fra avisen AS om han er en ’’hipster’’, svarer han latterfullt med et ”ja”, før han fortsetter:
’’Man kan merke at jeg lever med en litt annerledes stil. Jeg er ikke så glad i den store luksusen som mange fotballspillere omgir seg med. Jeg har alt jeg trenger og nyter bare livet’’.

Ny kontrakt med Málaga CF?

Kontrakten til Cifu går ut til sommeren, og det begynner å haste litt med å fornye. Høyrebacken har virkelig gjort seg fortjent til ny kontrakt, og det er ingen tvil om hva supporterne heller synes om den saken. Et svært stort flertall ønsker Cifu med på laget.
Hovedpersonen selv har uttalt at det var samtaler før jul, men det har ikke vært noen samtaler etter dette. Han sier selv at han tar saken med ro. Han ønsker å signere for Málaga, enten det er i Primera Divisón eller i Segunda.
Om det blir opprykk, har Cifuentes, som er en mann som er glad i tatoveringer, lovet at han skal tatovere et minne fra opprykket, akkurat slik han gjorde da han rykket opp med Girona. I tillegg har 29-åringen sagt at han skal barbere av seg det karakteristiske skjegget!
Av John Arild Folkvord Málaga de Noruega

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.