Månedsmagasinet på Costa del Sol
Velkommen til Det Norske Magasinet maj-utgave 2019!

Velkommen til Det Norske Magasinet maj-utgave 2019!

Våren har kommet for fullt på Costa del Sol, og både været og temperaturen viser seg fra sin beste side. Det er mulig det bare er noe jeg innbiller meg, men jeg synes at det virker som om turistsesongen har startet tidligere i år? Det er mye folk de fleste steder, og smilende bleke fjes å se overalt. Kanskje mange av dem som har anledning har valgt å komme hit tidligere i år, med håp og tanke om en bra sommer hjemme i Norge og Nord-Europa? Ikke vet jeg, men trivelig er det i alle fall at det syder av aktivitet allerede nå, tidlig i mai.
Fuengirola har hatt stor suksess med sin internasjonale feria, hvor i år 37 av nasjonalitetene og landene som er representert på Costa del Sol har hatt sin egen stand, med tilhørende servering av mat, fremvisning av nasjonaldrakter og annet som gir oss et aldri så lite innblikk i de ulike nasjoners særpreg.
Jeg synes dette er et meget bra arrangement, men som over gjennomsnittet interessert i gastronomi, mat og drikke, har jeg et stort ønske for fremtidige internasjonale feriadager, både i Fuengirola og andre steder på kysten som f.eks. Torremolinos; server maten på samme vis som spanjolene ofte gjør, som tapas! Tenk hvor spennende det skulle ha vært å starte, godt sulten, i den ene enden av feriaplassen, og spise seg gjennom rekken av de ulike lands tilbud av særegen mat, med alt fra slange til kenguru, velkrydret mat fra India til super-mør biff fra Uruguay. Dessverre serveres det nesten uten unntak fulle porsjoner, så når man har bestilt og spist mat i det første teltet som frister, er man som regel mett. Hva med en liten smakebit fra hvert land, noe som i tillegg til å være mer moro også ville føre til at de besøkende oppholder seg lenger på feria-plassen, de får større innblikk i de ulike lands gastronomi og kultur, og ikke minst, de bruker mer penger. Noe å tenke på til neste år Fuengirola?
Når jeg først er inne på mat vil jeg gjerne også slå et slag for en relativt ny restaurant på Costa del Sol. Dvs. den har vært der i over et år nå, og jeg har besøkt den mange ganger, men når jeg forleden dag spiste lunsj der igjen slo det meg at dette er en restaurant som fortjener å nevnes. Sukiyaki er en japansk restaurant som ligger på strandpromenaden i Fuengirola, et stykke mot vest (mot borgen). Nå er jeg langt i fra objektiv, for japansk mat er en av mine absolutte favoritter! Dessverre er japansk mat også som regel nokså dyr, nesten uansett hvor man spiser den (også i Japan), men Sukiyaki er noe så sjeldent som en japansk «spis-så-mye-du-vil» restaurant. Som regel er jeg riktignok ikke noen stor fan av verken buffeter eller «spis-deg i hjel» konseptet, men Sukiyaki fungerer som en helt hvilken som helst annen japansk restaurant, du bestiller fra en rikholdig meny, akkurat det du vil, og så lages maten helt fersk som bestilt. Eneste forskjellen er at du betaler en fast pris, 14.95 euro, og så spiser du til du er mett, både av sushi, sashimi og teppanyaki (japansk grillmat) og mye mer. Med tanke på at en normal japansk mini-rett vanligvis koster ca. 4-6 euro, så skal man ikke spise mange smårettene her før man innser hvor rimelig prisen er, og det for japansk mat helt i toppsjiktet. Så ingen grunn til å fråtse, men gå for all del ikke glipp av de utsøkte froskelårene. Om jeg skal anbefale noe godt å drikke til måltidet, så må det i disse vårtidene bli den kalde saken, som er av høy kvalitet.
God fornøyelse!
Tom Halvorsen
Av Tom Halvorsen, tom@norrbom.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.