Månedsmagasinet på Costa del Sol
Mini-supermarkedene stormer frem · 19 millioner i jobb · Årsrapport fra CUDECA

Mini-supermarkedene stormer frem · 19 millioner i jobb · Årsrapport fra CUDECA

Mini-supermarkedene stormer frem

For ti år siden kunne supermarkedene ikke bli store nok. Flere supermarkeder stengte i byene og ble flyttet utenbys for å få mer plass og bedre parkeringsmuligheter. Men nå er tendensen tilsynelatende i ferd med å snu, for flere og flere mindre supermarked åpner nå i byene. Det gjelder blant annet Carrefour-kjeden, som med konseptet “Carrefour Express” i årets løp vil åpne ti nye mini-supermarked i Málaga-provinsen. Det finnes allerede 27 av dem, og kjeden forventer neste år å nå forretning nummer 50. De nye “Carrefour Express” er alle på mellom 150 og 300 kvadratmeter og har alle dagligvarer – om enn i begrenset utvalg. Andre store supermarkedkjeder følger opp, bl.a. supermarkedet DIA.
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

19 millioner i jobb

I mars er det skapt 155.000 nye arbeidsplasser. Det betyr at litt over 19 millioner personer i dag er i jobb i Spania. Det er sjeldent grensen på 19 millioner passeres. Den totale ledigheten er dog “kun” falt med 34.000 personer. Det skyldes at det er meget store årskull som i disse tider kommer ut på arbeidsmarkedet, samtidig med at de eldre forblir lenger på arbeidsmarkedet. De nye arbeidsplassene er jevnt fordelt over hele landet og i alle sektorer. Langt de fleste av de nye jobbene er inngått på korttidskontrakter.
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 

Årsrapport fra CUDECA

Krefthospicet CUDECA har i løpet av 2018 kunne hjelpe og assistere rett over 1.400 pasienter og 2.400 familier. Det er flere enn noensinne. Det er naturligvis også et trist tegn på at flere rammes av kreft, selv om det selvsagt er positivt at CUDECA er i stand til å samle ressurser til å hjelpe de som blir rammet. CUDECA har et årsbudsjett for 2019 på fire millioner euro, hvorav over 90 prosent er selvfinansiert. Midlene kommer fra private donasjoner, fondets medlemmer, bruktforretninger og et utall av veldedighetsarrangement. CUDECA ble stiftet for 26 år siden med ganske få midler av briten Joan Hunt, og har i dag et velfungerende hospice i Benalmádena. CUDECA tar i mot pasienter fra alle nasjonaliteter og religioner.
 
 
 
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.