Månedsmagasinet på Costa del Sol
Arveskatten fjernes i Andalucía · Massiv innsats mot ventelistene · Banco Santander åpner “Work Café”

Arveskatten fjernes i Andalucía · Massiv innsats mot ventelistene · Banco Santander åpner “Work Café”

Arveskatten fjernes i Andalucía

Presidenten for Junta de Andalucía, Juanma Moreno, og hans nye regionsregjering vil 9. april vedta en ny lov som skal eliminere arveskatten i Andalucía. Vel kommer det til å koste noen skattekroner, men den nye presidenten forventer at regionen gjør en god investering. Man er nemlig lei av å se at flere andalusiske velstående personer og utlendinger søker residens i bl.a. Madrid for å unngå å betale den andalusiske arveskatten. Juanma Moreno mener at avskaffelsen av arveskatten vil sikre at investeringsvillig andalusisk kapital forblir i regionen, samt at nye velstående og investorer vil tiltrekkes.
Det nye tiltaket får størst betydning for de velbemidlete, da arveskatten på den primære boligen for et par år siden ble redusert drastisk.
 
 
{loadposition google_native}
 

Massiv innsats mot ventelistene

Den nye regionsregjeringen aktiverer nå sin nødplan for å få redusert de andalusiske sykehusenes ventelister. Planen går ut på at 200 spesialleger fra og med denne uken jobber overtid og til og med møter på jobb om lørdagen, for å få operert mange av de 162.000 innbyggerne som i dag figurerer på sykehusenes ventelister. Regionsregjeringens nødplan er budsjettert til 25,5 millioner euro, som primært går til å betale legenes overtid og de privatsykehusene som om ikke lenge vil motta noen av de mange pasientene fra ventelistene. Da Partido Popular og Ciudadanos kom til makten etter regionsvalget i desember fikk de en ubehagelig overraskelse da de fikk innblikk i sykehusenes ventelister. Den forrige regjeringen hadde tilsynelatende manipulert tallene. På sykehusenes ventelister figurerer også en del utlendinger.
 
 

{loadposition google}

 

Banco Santander åpner “Work Café”

tredje nyhed billede
 
Spanias største bank er ikke redd for å gå nye veier. Det gjelder både når det skal lanseres nye finansielle produkter, og som nå, hvor banken lanserer et nytt image. Banken har nettopp åpnet sin første “Work Café” i Madrid, som er en kombinert bankfilial og café.
Alle er velkommen i bankens “Work Café”, hvor det er gratis wifi og rikelig med café- og kontorplass. Banco Santander har i Chile stor suksess med det nye konseptet, hvor man jobber, networker og, kanskje, går i banken på samme tid. Banken har nå i tankene å åpne 100 nye “Work Café” over hele Spania de kommende år.
 
 
 
{loadposition google_native}

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.