Månedsmagasinet på Costa del Sol
Tidenes tørreste vinter · Flere anmeldelser av problembarn · Uavgjort valg til tross for store endringer

Tidenes tørreste vinter · Flere anmeldelser av problembarn · Uavgjort valg til tross for store endringer

Tidenes tørreste vinter

Fra første desember og frem til i dag har det kun falt 11,4 liter vann per kvadratmeter i Málaga-provinsen. Spansk meteorologisk institutt (Aemet) betegner mengden som den laveste mengde nedbør noensinne. Vel falt det i 1942 enda mindre regn, men datidens målinger er langt i fra så troverdige som nåtidens. I tillegg målte man den gangen kun nedbøren på flyplassen. Málaga-provinsen får dog ikke foreløpig vannmangel, da man har store reserver fra oktober og november, som var ytterst regnfulle. Men landbruket har naturligvis behov for regn snart.
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Flere anmeldelser av problembarn

De spanske myndighetene mottar nå daglig anmeldelser fra foreldre som blir mishandlet av sine mindreårige barn. Det er snakk om barn under 14 år som verbalt truer sine foreldre, viser voldelig adferd ved å ødelegge inventar, og sågar også slår sine foreldre – primært sine mødre. Generelt viser denne type unge ingen respekt for hverken deres familie, utdannelsesinstitusjon eller politiet. Fenomenet er ikke nytt, men har tilsynelatende eskalert de siste årene. Myndighetenes ressurser for å gripe inn er begrenset, og rent juridisk kan ingenting gjøres så lenge de unge er under den kriminelle lavalderen på 14 år.
 
 
 
{loadposition google}
 
 

Uavgjort valg til tross for store endringer

Der er nå kun ca. en måned til parlamentsvalget 28. april, og de første store meningsmålingene forteller at vi får et meget jevnt valg – tross store endringer i mandatfordelingen. PSOE ligger i dag an til en markant fremgang fra 85 til 122 mandater, mens Podemos fullstendig har mistet grepet og ligger an til å gå fra 71 til 33 mandater. I den andre enden av parlamentet ligger Partido Popular an til et fall fra 137 til 87 representanter i parlamentet, mens Ciudadanos stiger fra 32 til 49 mandater. Det nye partiet i spansk politikk, VOX, tordner inn med 30 mandater. I et globalt perspektiv står blå og rød blokk likt, og det gir, hvis det var valg i dag, de to små katalanske uavhengighetspartiene (ERC og PDECat) og det baskiske partiet PNV stor innflytelse i det spanske parlamentet.
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.