Månedsmagasinet på Costa del Sol
Marbella Arena åpner i juni · Torremolinos’ Gran Old Man går av · Costa del Sol-britene på barrikadene

Marbella Arena åpner i juni · Torremolinos' Gran Old Man går av · Costa del Sol-britene på barrikadene

Marbella Arena åpner i juni

Tyrefekterarenaen i Puerto Banús har vært uten aktivitet siden 2010 – men nå blir det nytt liv i den gamle arenaen. Bedriften Grupo Teatro Goya har overtatt den store tyrefekterarenaen og totalt investert 30 millioner euro i å få bygget et nytt, moderne senter for alle typer kulturelle aktiviteter som konserter, sportsbegivenheter, messer, utstillinger og private fester. “Marbella Arena” blir stedets nye navn, og alt forventes å stå klart ved utgangen av juni måned. For hele juli og august er det allerede annonsert en lang rekke aktiviteter.

 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 
 

Torremolinos’ Gran Old Man går av

Han satt sterkt på makten i nesten tretti år, men kom seg aldri over valgnederlaget i 2015. Torremolinos’ tidligere så sterke mann, Pedro Fernández Montes, forlater etter 43 år Partido Popular i Torremolinos og stiller ikke til kommunevalget 26. mai. Intern splid i partiet veltet ham for et par år siden, og Pedro Fernández Montes har nå definitivt gitt opp å komme tilbake til makten, og han ikke akter ikke å stille opp som selvstendig eller for et annet parti i kommunen. Pedro Fernández Montes vant ellers tidligere fem kommunevalg med absolutt flertall og var i 1987 med på å få Torremolinos etablert som selvstendig kommune. Inntil da var byen en del av Málaga kommune.
 
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 
 

Costa del Sol-britene på barrikadene

Der forventes flere hundretusen briter i Londons gater på lørdag formiddag, hvor den hittil største demonstrasjonen mot Brexit er annonsert. I den store flokken forventes litt over tusen engelskmenn fra Costa del Sol. Organisasjonen “Bremain in Spain” har nemlig mobilisert seg og oppfordret de engelskmennene her til å samle seg. Organisasjonen har sine røtter i Nerja, men det forventes tilreisende fra hele Costa del Sol. Brexit bekymrer de fleste – ikke minst de lokale britene. Brexit aktiveres ved utgangen av mars, men Theresa May jobber med å få prosessen utsatt i tre måneder. Demonstrantene i morgendagens demonstrasjon ønsker en ny folkeavstemning. Derfra kommer demonstrasjonens navn “Put it to the People”.
 
 
 
 
 
{loadposition google_native}

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.