Månedsmagasinet på Costa del Sol
Fuengirola i tre dages sorg · Alt settes inn for å redde Julen · Lufthavnen setter ny rekord

Fuengirola i tre dages sorg · Alt settes inn for å redde Julen · Lufthavnen setter ny rekord

Fuengirola i tre dages sorg

Fuengirola ble i helgen vitne til et voldsomt drap i byens sentrale gate Calle San Salvador, hvor en 47-årig spansk kvinne nettopp var flyttet inn etter å ha blitt skilt fra sin tyske mann. De to ble et par når de var i 30-årene og hadde en 16-årig sønn. Nettopp sønnen ble vitne til den grusomme forbrytelsen da hans far tvang seg adgang til huset for deretter å slå hans mor i hjel med knyttneveslag og et våpen. Sønnen kunne ikke forhindre forbrytelsen og nabohjelpen kom for sent. Den 50-årige tyskeren ble pågrepet kort tid etter på Hospital Costa del Sol i Marbella, hvor han søkte behandling for noen skrammer og kutt.
Nesten hele Fuengirolas byråd og en stor gruppe naboer og innbyggere samlet seg på søndag ved rådhuset for å minnes den drepte kvinnen. “Det er et brutalt mor, som har lammet hele byen. Vi sender all vår støtte til familien og vil gjøre alt for å hjelpe den etterlatte sønnen,” sier borgermester Ana Mula, som har erklært tre dages sorg. Den drepte kvinnen jobbet i shopping- og bedriftssenteret Centro Idea.
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Alt settes inn for å redde Julen

Málaga holder pusten mens redningsteamet jobber på høygir for å redde Julen på to et halvt år, som søndag ettermiddag falt ned i en gammel, dyp brønn i området Totalán, litt utenfor Málaga. Gutten var på vandretur med sine foreldre i et skogområde, da han plutselig falt ned i brønnen, som kun er 25 cm i diameter og knapt synlig i landskapet. Problemet er selvsagt at redningsteamet ikke kan komme ned i brønnen, som er 107 meter dyp, og at teamets kamerautstyr ikke kan nå bunden for å se om Julen er i live. Redningsteamet tror og håper at en stor mengde greiner på bunnen av brønnen har kunnet dempe fallet og jobber med to muligheter for å kunne nå bunnen, hvor man formoder at barnet er. Enten graver man inn til brønnen fra siden, eller så graver man ned i jorden parallelt med den gamle brønnen. Den storstilte redningsaksjonen skjer på torsdag og fredag, som antas å være siste frist for å kunne redde Julen.
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 

Lufthavnen setter ny rekord

Tiden for nye rekorder i Málagas lufthavn er ikke forbi. For første gang runder lufthavnen 19 millioner årlige passasjerer i 2018. Helt nøyaktig satte 19.021.704 passasjerer sine ben i Málaga lufthavn i fjor. Det er en økning på 2,1 prosent. Til tross for truende Brexit er det primært britene som står bak den nye passasjerrekorden. Da den nye Terminal 3 ble innviet i 2010 lå det årlige passasjertallet i lufthavnen på ca. 12 millioner årlige passasjerer.
 
 
 
{loadposition google_native}

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.