Månedsmagasinet på Costa del Sol
BLANCOSJEKK: 2,5 millioner!
Málaga CFs argentinske toppscorer en fotball-flakker med nordisk gjestevisitt i 2015 – 16

Blanco Leschuk er født i Las Heras, i Mendoza-provinsen med den lave fjellkjeden El Challa i det nordlige Argentina. Navnet på byen er en hyllest til general Juan Gregoria de Las Heras – helt i den argentinske frigjøringskampen.
Blanco, som han i daglig tale kalles, fører også an, men som forward og toppscorer for Málaga CF i lagets intense bestrebelser på å kjempe seg tilbake i den spanske La Liga. Med et usedvanlig flakkende liv i fotballens tjeneste med kontrakter i Argentina, Russland, Marokko, Sverige, Ukraina (hvor hans forfedre stammer fra), og nå Spania. Her lyder signeringen med Málaga CF på leie i to sesonger.
Han er 27 år og single. Han har valgt å konsentrere seg om fotballens skiftende tilværelse frem for et familieliv.
Blanco snakker russisk, engelsk, spansk og litt svensk.
Svensken stammer fra et år – 2015 – i klubben Assyriska FF i Södertälje, stiftet av syriske flyktninger. Hans agent Rodrigo Fernandez Lovelle har med sitt store kontaktnett bragt ham vidt omkring. Uten de helt store pengene involvert i bytte av klubber. Noen helt gratis, og et farvel til Wydad i Marokko etter gjensidig avtale.

Han ville ha et annet liv

Málaga CF har leid Blanco fra den ukrainske storklubben Shakhtar Donetsk. Kjøpsklausulen lyder på 2,5 millioner euro.
En sum som klubben med den nåværende topplasseringen i 2. divisjon er forberedt på å betale, men de så helst at opprykk til La Liga var sikret først. For enda en sesong i 2. divisjon vil denne summen være i overkant.
Med hans forrykende start i Málaga CF er det tilbud for ham fra 2020.
For Blanco er mer enn en målrev. Han er også en særdeles arbeidsom lagspiller med lyst og krefter til å ta del i spillet overalt på banen.
”Det er ikke kun målene som er det viktige med ham,” forteller Málaga CF’s asturiske trener, Muñiz. ”Det er alt som han gir laget”.
Om sitt liv og fotballsuksess sier Blanco:
”Jeg kommer fra et godt, men særdeles fattig hjem. Det hendte at vi gikk sultne i seng. Selv om min far var involvert i fotball hadde vi ikke mange penger. Jeg sa til min mor at jeg ville ha et annet liv. Men jeg var og er stolt av min familie. Den støtter meg i alt.”

Derfor falt valget på Málaga CF

Blanco på 1,90 meter er en beskjeden type, som erkjenner sine svakheter.
”Jeg er ikke særlig rask og uten den store eksplosiviteten. Men jeg har min høyde med meg, og med vår offensive spillestil i Málaga skal jeg da score mål!
Helt fantastisk å oppleve tusenvis av mennesker på Estadio La Rosaleda taktfast rope navnet mitt.”
Hans agent Lovelle sier dette om overgangen til Málaga CF:
”Det var for Blancos karriere en risikabel beslutning, fordi han i Shakhtar Donetsk hadde muligheten til å spille Champions eller Europa League, og dermed øke sin inntjening. Vi hadde tilbud fra flere land – også andre i Spania – og ønsket å gå til en av de fire store ligaene i Europa.
Men vi valgte Málaga CF selv om det er en 2. divisjonsklubb fordi jeg har kjent trener Muñiz i 22 år.
Han kontaktet meg også når han stod i spissen for Levante i La Liga.”
Nå blir det spennende å se om dette samarbeidet fortsetter!
Av Morten Møller

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.