Månedsmagasinet på Costa del Sol
MS Rescue gir hunder en ny sjanse i livet
MS Rescue er en non-profit organisasjon som redder hjemløse hunder, gir dem det de trenger av pleie, vaksiner, omsorg, mulighet for å tilpasse seg livet i et familiehjem, sterilisering osv., for deretter å adoptere dem bort til egnede familier. Organisasjonen ble dannet i april 2013, av Mariann Høili og Siv Beate Reitan, og er beliggende i Monda, Marbella.
Før MS Rescue ble dannet har Siv Beate på egen hånd reddet ca. 50 hunder og katter som hun har omplassert til nye hjem. Mariann har også jobbet med med en rekke prosjekter for å bedre dyrs levevilkår. Pr. 31/10 2018 har de reddet godt over 300 hunder, hvorav mange har fått nye hjem i Norge.
”Vi har få hunder, og legger stor vekt på at hundene er sosialiserte og klare for å bo hos en familie. Alle hundene som reiser fra oss er friske. Vi er svært opptatt av at riktig hund skal til riktig familie, slik at det blir en perfekt match,” forteller Siv Beate, som også har ansvar for MS Rescues Facebookside, Instagram, logistikk og adopsjoner, samt at hun har ukentlig kontakt med adoptivforeldrene. Hun er også behjelpelig med råd og oppfølging etter gjennomført adopsjon.
”Vi tar et adopsjonsgebyr for våre hunder. Dette dekker medisiner, vaksiner, chip, europeisk pass, legeundersøkelser, blodprøver, sterilisering (hvis hunden er gammel nok), opphold, bånd og transportboks. MS Rescue tjener ikke noe på dette, men prøver å få dekket det meste vi har av utgifter på hundene.,” forteller Siv.
På MS Rescues Facebookside har hundene egne album, og der ser man hvem som er ledige (available). Nye hunder kommer inn så raskt en hund er adoptert og har reist til sitt nye hjem. Alle nye adoptivforeldre må undertegne en kontrakt som ivaretar hundens interesse.
1. juli 2018 lukket Norge grensene for hunder med ukjent opphav

Det er fra 1. juli 2018 ikke mulig å ta med seg gatehunder/katter inn til Norge som kjæledyr med mindre du kan dokumentere å ha eid dyret og hatt det under ditt tilsyn i 6 måneder før det kommer til Norge.

 
”Dette har gjort at en stor del av vår adopsjonsplattform forsvant. Vi trenger derfor å spre informasjon om MS Rescue via nye og flere kanaler. Vi har adoptert til Sverige og Danmark også, men 90 % har vært til Norge. Vi håper at de skandinaviske landene og resten av Europa tar godt imot oss – og hjelper oss med å få et godt og solid fotfeste slik at vi kan fortsette med arbeidet vårt i MS Rescue. Vi er bunnsolide – ansvarsbevisst og litt annerledes enn mange andre. Vi lærer hundene å bo i et hus, være sosial mot andre hunder, katter og mennesker, gå i bånd, være med på kafe, osv.,” forteller Siv, som godt kan merke at hoved-etterspørselen etter deres hunder forsvant 1. juli.
”Vi måtte tenke nytt for å hele tatt holde liv i MS Rescue, så derfor startet vi et hundehotell, Furry Finca. Dette var nærliggende for oss siden vi har rutinene på plass, og nå har kapasiteten. Hundene leker, går turer/er på utflukter, blir vasket og klippet hvis eier ønsker det, og blir behandlet like godt som de blir i sine egne hjem. Vi hjelper også til med henting på avtalte steder.”
MS Rescue har hatt veldig god respons på dette – og det har ført til en fin liten inntekt for å holde organisasjonen i live.
”Det å redde hjemløse, forlatte hunder er fortsatt vår hoved-geskjeft, og noe vi ønsker å holde på med så lenge det finnes hunder uten hjem. Man tjener ikke noe på dette – heller tvert i mot, men dette er noe Mariann og jeg (som eiere) brenner skikkelig for. Vi kan sikkert ikke redde alle hjemløse hunder i verden – men for de hundene vi redder er det hele verden.
Ekteparet Kriztina og Phil Hardy fra Manchester tar seg av den daglige driften med stor entusiasme og de er vår hovedressurs. Dette er fantastiske mennesker, som mistet alt de hadde i brannen for 6 år siden. De sier nå at de alltid ser etter en mening med alt – og at kanskje meningen med brannen var at de sammen med oss skulle få starte opp MS Rescue. Det er mye arbeid som til tider er både vanskelig og trist, men de elsker det de gjør og har alltid nye ideer til hvordan vi kan spare og tjene penger, samt forbedre vår drift,” avslutter Siv.
 

Donasjonsopplysninger

Facebook: MS Rescueeuro ● Instagram: MS Rescueeuro ● Web: msrescue.es
Paypal: donate@msrescue.es ● Konto – Norge: 1503 63 82160 ● Vipps: #30915
Konto – Spania
IBAN – ES5900817460690002405142
BIC – BSABESBBXXX
Banco de Sabadell, Spain
Mottaker – MS Rescue
Melding: Dog rescue
 
Av Louise Mercedes Frank, louise-mercedes@norrbom.com

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.