Månedsmagasinet på Costa del Sol
Jeg står ikke alltid på kjøkkenet lenge om gangen, det er jo mye annet man også gjerne vil gjøre – men når det er et påskudd for bløte, lekre luftige boller – så lager jeg dem gjerne.
 
Denne oppskriften har jeg jobbet en del med – for det er ikke noe verre enn når man skal bake boller til en festlig anledning, og så må man vente på at deigen hever – det kan jo også være at man plutselig får den innskytelsen at det skal være lekre boller til ettermiddagen når ungene kommer hjem fra skolen.
 
Denne oppskriften er så enkel og krever ikke heving utover at man venter på at ovnen skal bli varm. Derfor bruker jeg dem også gjerne til frokost, og da jeg kan bake dem på samme tid som det tar å lage en annen frokost.
 
Når deigen er rørt, bollene formet og på plate, så setter jeg på ovnen og går i dusjen… så skal de bare i ovnen og bakes mens kaffen brygger og tevannet koker… enkelt!

 

FØDSELSDAGSBOLLER

Dette trenger du:
½ dl. lunkent vann
40 gram smeltet smør
3 dl. lunken melk
50 gram gjær
3 spsk. sukker
1 klype salt
ca. 7 dl. mel – men deigen skal være slik at den slipper – og ikke lenger klistrer.
 
Dette gjør du:
Bland vann, melk, smør, sukker, salt og gjær i røreskålen.
Tilsett mel litt etter litt.
Når deigen er perfekt (når den ikke klistrer) former du boller.
Legg dem på platen, sett ovnen på 200 grader og la dem heve mens ovnen blir varm.
Bak dem midt i ovnen i ca. 8-10 minutter.
 
Av Veras Veranda – Natalina Atlanta Bramsted

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.