Månedsmagasinet på Costa del Sol
Spansk politikk: VOX stormer frem · Stort kokainbeslag i Vélez-Málaga · Europas høyeste juletre står i…

Spansk politikk: VOX stormer frem · Stort kokainbeslag i Vélez-Málaga · Europas høyeste juletre står i...

Spansk politikk: VOX stormer frem

Det nye partiet i spansk politikk, VOX, har kommet for å bli. I den siste landsdekkende meningsmålingen stormer partiet frem, og de hadde fått 29 mandater i det spanske parlamentet hvis det hadde vært valg i morgen. Samme massive fremgang får Ciudadanos, som ligger an til å få 70 mandater – en fordobling av sin nåværende representasjon. Det ligger an til et jordskjelvsvalg, men faktisk er det globale bildet av spansk politikk uendret i følge meningsmålingen, for hverken Partido Popular, Ciudadanos og VOX på den ene siden eller PSOE og Podemos på den andre kan samle flertall. Igjen er det de små nasjonalistpartiene i Baskerlandet og Catalonia, samt de få som stemmer blankt, som kan avgjøre valget.
VOX fik sitt politiske gjennombrudd ved det andalusiske regionalvalget 2. desember. Alt tyder på at Andalucía får en ny borgerlig regionalregjering med Partido Popular og Ciudadanos, men den nye regjeringen er sterkt avhengig av VOX sine 12 nye mandater. Forhandlingene om det nye regjeringsgrunnlaget i Andalucía fortsetter.

 
 
 
{loadposition google_native}
 

 

Stort kokainbeslag i Vélez-Málaga

Det settes nå store ressurser inn i kampen mot de sørspanske narkotikasmuglerne. På onsdag kveld ble en industrihall i Vélez-Málaga stormet av det spanske politiets spesialstyrker, som fant 1000 kg kokain gjemt i avokadoer. Siden begynnelsen av desember har myndighetene hatt banden og industrihallen under overvåkning. I alt fire personer ble pågrepet under aksjonen; to spanjoler, en marokkaner og en rumener. Det er et av årets største beslag av narkotika. Det største fant sted i slutten av oktober, hvor politiet beslagla 6300 kg kokain på et lager i Málaga. De 1000 kiloene anslås å ha en salgspris på 60 millioner euro. Kokainen kommer fra Sør-Amerika og har vært innom Algeciras før den ble konfiskert i Vélez-Málaga.
 
 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Europas høyeste juletre står i…

Det er 55 meter høyt og flott belyst fra topp til tå. Man kan lett bli forledet til å tro at Europas høyeste juletre står i London, Paris, Berlin, Barcelona eller Madrid – men det står faktisk i Granada. Treet står midt på plassen ved shoppingsenteret Nevada, som er et av landets største kjøpesentre. På plassen er det også julemarked og krybbespill. Europas høyeste juletre er tilsynelatende også blitt en turistattraksjon. Antallet hotellbookinger er i årets julemåned er hittil steget med 22 prosent.
 
 
 
{loadposition google}
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.