Månedsmagasinet på Costa del Sol
Salg over alt · Brexit · Fitnessentre på stranden i Marbella

Salg over alt · Brexit · Fitnessentre på stranden i Marbella

Salg over alt

På mandag og tirsdag ble årets store salg skutt i gang. Vanen tro var køen av kjøpelystne spanjoler lang foran landets store kjøpesentre når dørene til årets januarsalg ble åpnet klokken ti. Salget står ikke kun på i januar – men helt frem til utgangen av februar. I Spania har man nemlig tradisjon for å holde en andre og tredje runde med salg, hvor prisene faller ytterligere. Denne tradisjonen videreføres også til online-salget, hvor det forventes at mellom 30 og 40 prosent av salgets omsetning vil skapes.
De næringsdrivende trenger et godt salg i år, for flere lokale handelsstandsforeninger i Málaga-provinsen beretter om et fall i sine medlemmers julesalg på opp til fire prosent.

 
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Brexit

Fremtiden for de mange tusen britiske residentene i Spania, samt for de mange bedriftene som er avhengige av det britiske klientellet, avgjøres nå på tirsdag. Den 15. januar skal den Brexit-avtalen som statsminister Theresa May og de øvrige EU-landene har forhandlet frem til endelig avstemning i det britiske parlamentet. Avstemningen var opprinnelig satt til 12. desember, men den ble utsatt, da det var innlysende at May ikke kunne samle flertall for å få avtalen gjennomført. Det er ytterst tvilsomt om Theresa May siden da har hatt hell med å overtale skeptikerne. Blir avtalen ikke godkjent er det uvisst hva som vil skje. Den 31. mars er skjæringsdatoen for britenes exit fra EU.
 
 
 

{loadposition google}

 
 
fitness marbella

Fitnessentre på stranden i Marbella

Marbella har lenge ønsket å gjøre bruk av byens strender hele året rundt. Derfor vil kommunen nå montere en rekke mindre fitnessentre på flere av strendene. De nye fitnessentrene er en container som kun rommer åtte kvadratmeter, men når den “pakkes ut” og innholdet monteres får man et fitnessenter på totalt 120 kvadratmeter. Det er byrådet som står bak det nye initiativet, og det er planen at det er kommunen som skal investere og drive de nye fitnessentrene. Først skal prosjektet dog godkjennes av Junta de Andalucía i Sevilla, da alle strender er offentlige områder, som krever en særtillatelse for økonomisk aktivitet, på lik linje som en Chiringuito (strandbar).
 
 
{loadposition google_native}
 
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.