Månedsmagasinet på Costa del Sol
Verdens beste IKEA ligger i Málaga · Fengslede katalanske politikere sultestreiker · Borgen slår alle rekorder i Spania · Varm jul i vente

Verdens beste IKEA ligger i Málaga · Fengslede katalanske politikere sultestreiker · Borgen slår alle rekorder i Spania · Varm jul i vente

Verdens beste IKEA ligger i Málaga

IKEA har i dag 422 varehus fordelt på 50 land, men den beste IKEA er den som ligger i Málaga. Det har en intern jury i det verdensomfattende konsernet nettopp erklært. Totalt 48 IKEA varehus fra 46 land kjempet om å bli den beste IKEA, men målt på kunde- og medarbeidertilfredshet, samt økonomisk vekst, var det ingen som kunne hamle opp med IKEA i Málaga. Varehuset åpnet her i 2007, og siden da er det strømmet til med fornøyde kunder fra store deler av Andalucía.

 
 
 
 
{loadposition google_native}
 

 

Fengslede katalanske politikere sultestreiker

Fire av de fengslede katalanske politikerne som sto bak det ulovlige uavhengighetsvalget i oktober i fjor har gått til sultestreik. Det skjer i protest mot deres rettssak, som er satt til januar. Ingen av de varetektsfengslede katalanske politikerne tror at de har en rettferdig og objektiv rettergang foran seg. Derfor har fire av dem nå innledet en sultestreik. Sultestreiken viser tydelig at den forholdsvis nye spanske statsministeren, Pedro Sánchez, på ingen måte har klart å forbedre det anstrengte forholdet til den katalanske regionalregjeringen. Hans lenge etterlyste møter med regionalregjeringen trekker ut i langdrag, mens hans justisminister garanterer de fengslede katalanske politikerne en rettferdig rettsbehandling. Det skjer samtidig som den katalanske lederen, Quim Torra, i sympati med sine fengslede kollegaer fremover hverken vil servere vått eller tørt til offisielle begivenheter i det katalanske parlament.
 
 
 
 
{loadposition google}
 
 
 
 

Borgen slår alle rekorder i Spania

Den politiske dramaserien Borgen er ikke bare populær i Norge og resten av Skandinavia. Serien har blitt så populær i Spania at den nå er ett av de mest sette programmene på Canal+. Derfor presenterer den spanske betalingskanalen fra 10. januar andre sesong av den populære serien. Tidligere har seriene Broen og Forbrytelsen hatt stor suksess på samme kanal, men Borgen slår alle seertall.
 
 
 
 
{loadposition google_native}

 
 
 

Varm jul i vente

Høst- og vinterværet i år endrer seg stadig. Oktober ble den mest regnfulle oktober på ti år. Regn og vind satte også sitt preg på november, mens starten på desember har vært overraskende mild. I hele første uke av julemåneden har både natt- og dagtemperaturene lagt tre til seks grader høyere enn gjennomsnittet i hele landet, og hele helgen bærer preg av sol og varme i Málaga-provinsen. I følge meteorologene fortsetter det en stund til. De melder nemlig om en julemåned med masse sol og milde temperaturer.
 
 
 
{loadposition google}
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.