Månedsmagasinet på Costa del Sol
Overraskende valg i Andalucía · Hvem er VOX? · Kjempestor matvareinnsamling

Overraskende valg i Andalucía · Hvem er VOX? · Kjempestor matvareinnsamling

Overraskende valg i Andalucía

Riktignok var det mye spenning i forkant av det andalusiske regionalvalget på søndag. Men spenningen dreide seg mest om hvem PSOE og Susana Díaz skulle gå i koalisjon med for å kunne danne ny regjering. Spenningen fikk imidlertid helt nye dimensjoner ved 22.15-tiden, da de første valgresultatene tikket inn. Og en liten times tid senere sto det klart; for første gang på 36 år har sosialistpartiet mistet sitt flertall i Andalucía. Et dropp på 14 mandater sender Susana Díaz ut på sidelinjen i andalusisk regionalpolitikk. Inn fra midten og høyre stormer Ciudadanos og det nye partiet VOX, og sammen med Partido Popular, som til tross for tilbakegang fortsatt er det nest største partiet i Andalucía, samler de 59 mandater, som er fire over de nødvendige 55 for å danne flertall.

 

{loadposition google_native}
 
 
 

Hvem er VOX?

VOX ble stiftet i desember 2013 av en utbrytergruppe fra Partido Popular, som etter sigende hadde blitt lei av PP’s slentrende kompromiss-politikk. I sommeren 2014 hadde partiet samlet tusen medlemmer, som nesten enstemmig valgte 42-årige Santiago Abascal som partiets første president. Ved regionalvalget i Andalucía i 2015 fikk partiet usle 18.017 stemmer, hvilket svarer til 0,45 prosent. Bedre gikk det ikke ved det landsdekkende parlamentsvalget samme år. Her fikk VOX 57.753 stemmer (0,23 prosent) og var fortsatt en ukjent enhet for de fleste spanjoler. Men siden den gangen har det gått rake veien fremover. Nesten 400.000 andalusiere satte på søndag sitt kryss ved VOX. Det gir tolv mandater til det nye partiet, som sikrer et borgerlig flertall i det andalusiske parlament.
 
 
 
{loadposition google_native}
 

 

Kjempestor matvareinnsamling

Takket været 4.000 frivillige, 340 supermarked og en solidarisk befolkning, fikk Málaga-provinsens offisielle matvarebank, Bancosol, i løpet av helgen samlet inn 600.000 kg. matvarer. Dermed ble målet for årets store innsamling opp mot jul innfridd. Fordelt på hele året samler Bancosol inn 6,5 millioner kg. matvarer, som utleveres og tilberedes til provinsens dårligst stilte. Totalt søker 45.000 familier i Málaga-provinsen årlig hjelp hos Bancosol. Antonio Banderas støttet kampanjen for årets store innsamling ved å delta i reklamen.

banco sol
 
 
{loadposition google}
 
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.