Månedsmagasinet på Costa del Sol
Utvidelsen av Hospital Costa del Sol gjenopptas · Bankene svarer på tiltale · Mer strandpromenade til Estepona

Utvidelsen av Hospital Costa del Sol gjenopptas · Bankene svarer på tiltale · Mer strandpromenade til Estepona

Utvidelsen av Hospital Costa del Sol gjenopptas

Arbeidet med utvidelse av sykehuset i Marbella har stått stille siden 2010 på grunn av en omfattende konflikt mellom Junta de Andalucía og byggefirmaet Abengoa, som skulle stå for det storstilte byggverket. Konflikten dreide seg om outsourcingen av sykehuset nye parkeringskjeller, som ble gitt til et datterselskap av Abengoa, da dette selskapet havnet i store økonomiske problemer i 2010. Det medførte stor uklarhet og juridiske problemer som gjorde at byggingen ble innstilt. Etter åtte års juridisk tautrekking har partene nå akseptert at Junta de Andalucía betaler en kompensasjon på tolv millioner euro til Abengoa for å komme ut av avtalen. Det betyr at Juntaen nå kan starte på nytt og gjenoppta arbeidet. Utvidelsen av Hospital Costa del Sol vil øke sykehusets kapasitet med 70 prosent, som er sterkt tiltrengt grunnet kapasitetsmangel i hele Málaga-provinsen. Prosjektet er budsjettert til 48,5 millioner euro. Det er uklart når det vil stå ferdig.

 
 
 
{loadposition google_native}
 
 
 

Bankene svarer på tiltale

Jubelen var stor da regjeringen for et par uker siden vedtok at det er bankene som nå skal betale de omkostningene som er forbundet med utstedelsen av et nytt huslån. Men nå tyder mye på at besparelsen for noen få blir fordyrende for det store flertall. Bankene innfører nemlig med stor sannsynlighet fra nyttår nye gebyrer på sine øvrige ytelser og/eller setter de nåværende gebyrene opp. Bankene har hverken råd eller lyst til å redusere sin fortjeneste på et tidspunkt hvor alle bankene gjennomgår store omlegginger med nedskjæringer og fusjoner for å forbli konkurransedyktige.
 
 
 
 

{loadposition google}

 
 
 

Mer strandpromenade til Estepona

Arbeidet med utvidelsen av strandpromenaden i Estepona fortsetter ufortrødent. To mindre faser av renoveringsarbeidet er nettopp avsluttet. Det skjer samtidig med at første spadetak til to nye faser på i alt 1.000 meter settes i gang. Det skjer i området rundt La Morocha og Laguna Village. Fortsetter prosjektet som planlagt vil Puerto Banús og Estepona om ganske få år være forbundet med en ny strandpromenade. Prosjektet finansieres delvis av Junta de Andalucía og Estepona kommune.
 
 
 

{loadposition google_native}

 
 
 
 

Del

Kanskje du også vil like

© 2009-2019 Det Norske Magasinet – Norrbom Marketing.
Designed and developed by yummp.

Søk på Det Norske Magasinet

Planlagt vedlikeholdsarbeid: Lørdag 5. august 2023 fra kl. 08.00 vil det foretas oppdateringer på norskemagasinet.com. Vær oppmerksom på at nettsiden vil være utilgjengelig i perioden når det foretas oppdateringer. Det samme gjelder for NorskePLUSS mobilappen.